Cesc-fest da Chelsea fortsatte titteljakten

Cesc Fábregas skinte da Chelsea og Conte sikret ny trepoenger på veien mot ligatittelen.

Chelsea - Swansea 3-1

Cesc Fábregas fikk en sjelden mulighet fra start i lørdagens oppgjør mot Swansea. Spanjolen var involvert i det meste Chelsea foretok seg i hans 300. Premier League-kamp.

Midtveis i førsteomgang fikset han 1-0, men en annen spanjol bemerket seg på tampen av omgangen. Fernando Llorente stanget vakkert inn 1-1 på overtid av overtiden.

Chelsea dominerte store deler av kampen, men det kunne blitt annerledes om Swansea hadde fått straffe, da Cesar Azpilicueta var borti ballen med hånden. Dommeren lot det gå, og Chelsea lot seg ikke skremme. Fábregas fant Pedro med en lur pasning, før vingen prikket inn 2-1 fra 20 meter.

Kort tid før slutt avgjorde Diego Costa det hele med sin 3-1-scoring, etter et utsøkt forarbeid av Eden Hazard. Dermed kunne Chelsea juble for en ny trepoenger, etter det skuffende poengtapet mot Burnley i forrige runde.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

– Det var en fortjent seier. Det var en straffesituasjon og en keepertabbe som gikk deres vei, men likevel var det fullt fortjent. De ser ut som mestere, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Jubilanten Fábregas, som startet sin sjette ligakamp for sesongen, var en lykkelig herre etter sin overbevisende forestilling.

– Jeg må takke fansen, familien min og alle andre som har støttet meg opp gjennom årene. Det har blitt noen år i Premier League nå, men det føles fortsatt som min første kamp var i går, sier spanjolen spøkefullt.

29-åringen er fortsatt klar på at mye arbeid gjenstår før ligatittelen er i boks.

– Vi skal spille 38 kamper. For øyeblikket føler vi oss bra, men det er fortsatt et stykke igjen til tittelen, sier spanjolen.

Chelsea-sjef Antonio Conte var fornøyd med det laget hans viste på Stamford Bridge.

– Det er et nytt steg på veien mot tittelen. Det var en god kamp, men det var ikke enkelt. Vi skapte mye sjanser og dominerte kampen, sier Antonio Conte.

Clement tilbake på Stamford Bridge
Paul Clement har virkelig fått sving på Swansea etter at han tok over waliserne i starten av januar. 12 poeng av 18 mulige var Clements Swansea-fasit så langt før hans retur til Stamford Bridge. Engelskmannen har tidligere vært ansatt i Chelsea i flere perioder. Han var blant annet Carlo Ancelottis assistent da London-klubben vant The Double i 2009/10. Clement forlot klubben sammen med Ancelotti i 2011.

Antonio Contes Chelsea gikk på et overraskende poengtap borte mot Burnley forrige runde. I jakten på en ny hjemmeseier foretrakk italieneren Cesc Fábregas fremfor Nemanja Matic. Dermed fikk spanjolen sin Premier League-kamp nummer 300.

Spanjoler i fokus
Det tok tretten minutter før den første Chelsea-muligheten kom. Eden Hazard dro seg fri på kanten på sedvanlig vis. Ballen endte hos Fábregas som dunket til, men skuddet ble blokkert av en Swansea-forsvarer. Men den spanske jubilanten skulle få flere sjanser.

Etter 19 minutter spilte landsmannen Pedro til Fábregas innenfor Swanseas sekstenmeter. 29-åringen kontrollerte ballen med et følsomt touch, før han sikkert satte ballen i mål til 1-0.

– Det er et nydelig førstetouch og en fantastisk avslutning, sa TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Kort tid etter målet fikk den spanske midtbaneeleganten en god mulighet til å doble ledelsen. Victor Moses slo et presist innlegg inn i boksen, men Fabianski reddet Fábregas' volleyforsøk.

Ti minutter før pause var spanjolen tilbake i sin mer vante servitørrolle, men Gary Cahill klarte ikke å stange frisparket i mål.

To minutter før pause prøvde Pedro seg på et forrykende dribleraid. Den lille vingen lurte seg forbi fire Swansea-spillere, men avslutningen ble for svak.

Chelsea så ut til å gå til pause med en velfortjent 1-0-ledelse, men på overtid av overtiden stanget Fernando Llorente inn utligningen med et nådeløst hodestøt. Den spanske spissen har tidligere spilt under Antonio Conte i Juventus, og var i tillegg linket til Chelsea i januarvinduet. Han fikk stå helt alene og heade inn utligningen fra ti meter, etter et meget godt slått frispark fra Gylfi Sigurdsson. Det var Llorentes niende ligamål denne sesongen, og Sigurdssons niende assist.

– Chelsea er totalt uorganiserte, og Moses ender opp med å markere Llorente. Headingen er fantastisk. Det er helt på grensen til offside, men det ser ut som en riktig avgjørelse, sa Morley.

Fortsatt Chelsea-dominans i andreomgang
Hjemmelaget var nær ved å få en pangstart etter hvilen, men Fabianski vartet opp med en strålende redning på Hazards markkryper.

Fem minutter senere smalt Fábregas til på direkten fra seksten meter, men skuddet klinket i tverrliggeren og over. Midtveis i omgangen kunne nok en spanjol ha tegnet seg på scoringslisten, men den målfarlige backen Marcos Alonso fikk ikke styrt headingen på mål.

Etter 68 minutter var Swansea på en sjelden visitt i Chelseas boks. Sigurdsson vippet ballen opp i hånden til Azpilicueta, men dommeren valgte å la den gå.

– Armen er ute og han får med seg ballen. Det burde vært straffespark, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Like etter oppsto en ny straffesituasjon i motsatt ende, men også denne gang unnlot dommer Swarbrick å blåse - men denne gang så avgjørelsen mer korrekt ut.

I det kampen så ut til å jevne seg ut svarte Chelsea på best mulig vis. Fábregas fant Pedro med en smart pasning, og vingen satte fart mot Swansea-målet, før han prikket inn 2-1-scoringen fra 20 meter.

– En brøler av Fabianski! Det er et vådeskudd fra Pedro som slipper inn under armene til Fabianski, sa Wikestad.

Kort tid senere fikk frisparkspesialisten Gylfi Sigurdsson en god mulighet til å utligne. Courtois klarte ikke å holde skuddet i fast grep, men han kastet seg frem og fanget opp sin egen retur.

Syv minutter før fulltid avgjorde Diego Costa kampen. Eden Hazard driblet seg fri langs venstrekanten, før han la inn til kraftspissen, som dunket inn 3-1-målet på direkten. Det var spissens åttende Premier League-scoring mot Swansea, og 16 ligamål denne sesongen.

Dermed endte det 3-1. Chelsea har nå elleve poeng ned til Manchester City, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Swansea ligger for øyeblikket på 15. plass med 24 poeng.

Slik stilte lagene

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill; Moses, Kanté, Fábregas, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard.

Swansea: Fabianski; Naughton, Fernández, Mawson, Olsson; Fer, Cork, Carroll; Routledge, Llorente, Sigurdsson.