UAVGJORT: Alexander Hagen bokser mot Benjamin Transfeld fra Tyskland under 'The Nordic Rumble' i Oslo spektrum fredag kveld. Kampen endte uavgjort.
UAVGJORT: Alexander Hagen bokser mot Benjamin Transfeld fra Tyskland under 'The Nordic Rumble' i Oslo spektrum fredag kveld. Kampen endte uavgjort. Foto: Braastad, Audun

Norsk bokser langer ut etter uavgjort i Spektrum: – Det er en skandale

Alexander Hagen forstår ingenting av dommernes avgjørelse.

Følg Brækhus-kampen her.

To nordmenn var misfornøyd med dommerne etter sine kamper før hovedkampen mot Cecilia Brækhus.

Tim Robin Lihaug etter sitt overraskende tap for Tomas Adamek og Alexander Hagen etter uavgjort mot tyske Benjamin Transfeld i lett tungvekt under Nordic Rumble-stevnet i Oslo Spektrum fredag kveld.

Han var både overrasket og skuffet over dommernes avgjørelse i oppvarmingskampen til Brækhus' storkamp.

– Jeg syns jeg vant alle rundene helt klart. Jeg følte jeg vant alle rundene 10-9, og hadde han til og med rystet. Jeg vet det er tyske dommere, men likevel. Jeg ser på boksing hver dag, og jeg vet hvordan man scorer i en kamp. Jeg vet hvordan man vinner en kamp, jeg vet hvis jeg har tapt, eller om det er uavgjort. Jeg klarer ikke å skjønne hvordan de kom frem til den poengscoren. Jeg er helt sjokkert, sier Hagen til TV 2.

– Til og med treneren til motstanderen min kom borti hjørnet og sa «du vant jo den kampen klart.» Jeg skjønner ingenting.

– Vil du kalle det en skandale?

– Det syns jeg absolutt at det er.

– Dette irriterer meg skikkelig. Jeg har slitt i tre måneder, og trent og trent og trent og jobbet hardt. Jeg syns det gikk så bra i ringen, men så sitter jeg med en sur ettersmak i munnen etter den avgjørelsen. Jeg vet ikke om det går an å få endret avgjørelsen. Jeg får se. Det er utrolig kjipt at det endte slik, når jeg syns det gikk så bra.

– Ja, vil du ta denne saken videre?

– Jeg skal undersøke og se om det går an. Jeg skal gjøre det jeg kan, for jeg syns rett skal være rett, dette var ikke rettferdig.

28-åringen har gått 12 kamper. Han har vunnet ni og tapt to. Fredag kom hans første uavgjort. Alle kampene har gått i lett tungvekt. Flekkefjord-bokseren deltok i bare én kamp i fjor. Da ble det tap.

Hans tyske motstander Benjamin Transfeld fra Köln kom til Oslo Spektrum med fire seirer og tre tap på sine sju kamper.

Jevnt

Det ble en jevn første runde hvor Hagen fikk inn del kombinasjoner, både mot hode og kropp. Tyskeren fikk også inn noen treffere, men ikke med samme punchen som sin norske motstander.

Den andre runden var det nordmannen som dominerte. Mot slutten av runden traff han godt med flere gode slag.

–Den eneste feilen jeg mener jeg gjorde er at jeg ikke knocket ham i den andre runden, sier Hagen.

Den tredje runden ble nok en jevn runde, der Hagen hadde et ørlite overtak. Fjerderunden var også jevn, og det ble ikke utvekslet så mange slag som i de første rundene. Begge bokserne begynte å merke det harde kjøret fra åpningen.

Tok få sjanser

Slik ble også i den femte runden. Det var mindre slagvekslinger, og ingen av bokserne tok noen særlig sjanser. I den sjette hadde Transfeld et par gode kombinasjoner som kunne satt ut Hagen.

Hagen hadde derimot en litt bedre runde i den sjuende, der han fikk inn en del flere treffere enn sin motstander.

Thomas Hansvoll, som er boksekommentator for Viasat, mente at Hagen var heldig som klarte uavgjort og at hans landsmann ble litt for defensiv og rykket for mye.

–Jeg kjenner Thomas, og han ble vel blendet av at tyskeren gikk mer framover enn meg, men jeg føler at jeg styrte ham med jabbene mine og at han bommet veldig mye med sin offensive stil, sa en hoderystende Hagen til NTB.

–Til og med hans egen trener mente at jeg burde vunnet. Nå skal jeg se om det er muligheter til å få omgjort resultatet. Jeg risikerer jo livet i ringen og vil bli behandlet rettferdig, sa 28-åringen.

Buet

Tim Robin Lihaug gikk på karrierens tredje tap som proffbokser i møtet med tsjekkiske Tomas Adamek.

Dommernes samstemte avgjørelse ble ikke godt mottatt blant publikum som buet. Lihaug selv virket også svært overrasket. Det samme gjorde Viasats kommentatorer.

– Jeg er ikke enig. Jevn kamp var det, men jeg synes det ikke var riktig å tape på hjemmebane. Dette er selvfølgelig veldig skuffende. Jeg forstår meg ikke helt på dommerne, sa Lihaug til Viasat 4.

24-åringen fra Bergen var offensiv og presset sin tsjekkiske motstander fra start. De fire første rundene tilhørte Lihaug, og Adamek pådro seg tidlig et kutt over venstre øye.

Tim Robin Lihaug (t.v) bokser mot Tomas Adamek fra Tsjekkia under The Nordic Rumble i Oslo spektrum fredag kveld.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Tim Robin Lihaug (t.v) bokser mot Tomas Adamek fra Tsjekkia under The Nordic Rumble i Oslo spektrum fredag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: Bøe, Torstein

Tapte på poeng

Særlig i tredje runde lyktes Lihaug med å sette inn støtet. Bergenseren kom med et venstreslag som Adamek kjente godt. Den 36 år gamle veteranen kjempet seg derimot tilbake og viste at han er i form.

Femterunden gikk til Adamek etter en del slurv fra Lihaug. I denne runden virket nordmannen litt tung i kroppen.

Lihaug hevet seg i de tre siste rundene, men seieren gikk likevel til Adamek på poeng.

– Jeg er veldig skuffet, sier Lihaug til TV 2.

– Jeg føler meg bortdømt. Det er veldig rart, og ikke slik det skal være. Greit det var jevnt, men jeg mener selv at jeg vant. Tøff kamp. Han var god, men jeg vant.

Tim Robin Lihaug har bokset 19 kamper siden proffdebuten i 2012. Han står med 16 seirer og tre tap.

(©NTB/TV 2 Sporten)