Maktdemonstrasjon av Brækhus etter tidlig skremmeskudd fra Svensson

Cecilia Brækhus vant – til tross for at hun ikke følte seg 100 prosent.

Se kampreferat i Sportsnyhetene øverst.

Cecilia Brækhus vant på poeng mot Klara Svensson etter en enstemmig avgjørelse av dommerne. 99-91, 99-91 og 100-90.

Svensken yppet seg i begynnelsen, og vant trolig andre runde hos to av dommerne, men Brækhus malte motstanderen i senk.

– Jeg er en mye bedre bokser enn Klara. Det er det vel ingen som kan diskutere, men det har vært mye forstyrrende i oppladningen og frem og tilbake. Det tror jeg har tappet oss begge for energi denne uken, sier Brækhus til TV 2.

Dermed beholder hun alle fem tittelbeltene, og er fortsatt ubeseiret på 30 kamper.

Før kampen mente Brækhus at hun burde klare å slå ut svensken med ett slag med høyre.

– Lei meg

Påfølgende sykdommen hun har slitt med, og at hun virkelig måtte jobbe for å komme under vektkontrollen torsdag hadde hun ikke det helt ypperste toppnivået.

– Jeg har det helt jævlig. Jeg beklager jeg ikke kunne levere knockout. Jeg tok litt for mye vekt i badstu i går, så jeg var helt tom i fjerde runde. Jeg kjempet bare videre på grunn av dere, sa hun og pekte mot publikum som jublet tilbake da hun ble intervjuet av Viaplay etter kampen.

– Jeg er utrolig lei meg. Jeg kunne ikke levere 100 prosent.

Hun innrømmer at kvelden ble tøffere enn hun ville ønsket seg.

Mental seier

Mye på grunn av kampen for å komme seg under den påkrevde vekten dagen før.

– Jeg gjorde det veldig vanskelig for meg i dag. Jeg gjorde en kjempefeil i går. Det er lærdom man må ta med seg, sier Brækhus til TV 2.

– Jeg måtte ta altfor mye vekt. Jeg satt sju timer i badstuen, og kom til kampen i dag helt tom. Kampen mot Klara skulle ikke bli så tung, sier Brækhus på en pressekonferanse.

– Mentalt er det en kjempeseier at jeg slår en så ung, sulten og veltrent bokser som Klara er på en dårlig kveld. Men akkurat nå er jeg ikke tipp topp fornøyd.

Hun takket støtteapparatet for at de klarte å få henne i form til kampen, og særlig trener Johnathon Banks.

– Det hun viste folket og bokseverden er at uansett hva du kaster mot henne, så vil det ikke beseire henne. «Du kan slå meg, men jeg slår tilbake. Du kan slite meg ut, men jeg stopper ikke.» Det er den farligste fighteren i verden. De fleste blir svakere når de blir slitne. Med Cecilia viste hun at det blir hennes styrke, sa Banks.

POSERTE MED BELTENE: Cecilia Brækhus etter seieren. 
POSERTE MED BELTENE: Cecilia Brækhus etter seieren.  Foto: Braastad, Audun

Tøft mentalt

Brækhus har vært plaget av sykdom i oppladningen, og mener det er grunnen til at hun ikke var helt 100 prosent i kampen.

– Det er det tøffeste jeg mentalt har vært med på noensinne, sier hun om oppladningen.

Erik Nilsen, som kommenterte boksing for TV 2 under OL i Rio var full av lovord for prestasjonen som Brækhus leverte.

– Jeg syns det var en overbevisende god seier. Jeg syns hun dominerte fra første til siste slutt. Hun holdt et høyt press på Klara Svensson hele veien. Imponerende, sier Nilsen til TV 2 etter kampen.

Han tror ikke at forklaringene med at hun ikke var på toppnivå var et stikk til Klara Svensson.

– Det var helt reelt. Cecilia jobbet og jobbet og jobbet. Men hun manglet den siste spruten. Hun brukte mye kraft, men det var liksom det lille ekstra som manglet. Hun hadde nok hatt mer om hun hadde hatt en friskere oppladning.

Brækhus til hjembyen

Ordkrigen med Klara Svensson har imidlertid gitt henne motivasjon, og det var aldri snakk om å gi opp forklarte Brækhus som fra scenen avslørte hvor neste kamp går:

– Bergen!

– Nå håper vi at hun holder det hun sier at Bergen by er neste. At teamet rundt henne får på plass den riktige arenaen, og at hun går kamp der om ikke lenge.

Mørbanket svenske

Svenske Klara Svensson hadde ikke problem med å innrømme nederlaget etter kampen.

– Brækhus er en fantastisk bokser, og har et fantastisk trykk i slagene, sier Svensson til Viaplay.

Hun var mørbanket etter kampen.

– Jeg måtte være litt smartere, og ikke ta så mange slag. Jeg begynte ganske bra, men jeg ble sliten, jeg fulgte aldri opp, sier Klara Svensson til Viaplay.

– Jeg har hatt bedre dager.

Utover det ville hun ikke gi noen intervjuer.

Cecilia Brækhus rekker ut armene i triumf. 
Cecilia Brækhus rekker ut armene i triumf.  Foto: Bøe, Torstein

Slik var kampen:
Runde 10: Der er det klart! Brækhus vinner! Svenske Svensson nektet å gi seg og gikk tiden ut, men det var ingen tvil om at den norske jenten skulle vinne.

– Vi har verdens suverent beste boksekvinne, sier Viasat-ekspert Thomas Hansvoll.

Runde 9: Svensson går til et overraskende motangrep. Hun ser helt kjørt ut etter hver runde, men går ut i 100 i runde 9. Det er sjansen hun har, men nå rygger hun igjen etter et slag i haka.

Runde 8: Publikum roper «Brækhus, Brækhus, Brækhus!». Kommentatorene slår fast at dette er enveiskjøring. – Dette er i ferd med å bli en maktdemonstrasjon av Brækhus, sa Thomas Hansvoll som kommenterte kampen for ViaPlay. Den norske jenten rett og slett ser sterkere ut nå, selv om svensken har imponert.

Runde 7: Brækhus fortsetter å dominere, men Svensson har ikke tenkt å gi seg uten kamp. Peker på brystet og prøver å vise at hun fortsatt er klar for dette. Men ansiktsuttrykket etter hver runde er et av lettelse over at det er over. I alle fall for en stakket stund.

Cecilia Brækhus dæljer løs mot Klara Svensson. 
Cecilia Brækhus dæljer løs mot Klara Svensson.  Foto: Braastad, Audun

Runde 6: Cecilia har god flyt nå. Treffer godt flere ganger i løpet av runden, mens for hvert sekund og hver slagveksling virker motstanderen å slite stadig mer. Brækhus kommer unna ethvert lite angrep, og kommer med nok et treff. Det virker som om Brækhus kan ta sin 30. proffseier av like mange mulige.

Runde 5: Svensson får inn et par gode kombinasjoner mot Brækhus, og er på offensiven en liten periode av runden, men Cecilia har kontroll. Det er store bevegelser på svensken som viser at hun kjenner det nå. Hun er begynt å bevege seg mer i ringen.

Runde 4: Heftige slagvekslinger nå. Begge får inn et par gode slag. Svensken angriper mer enn hva man kanskje kunne forvente på forhånd, men nå har «The First Lady» tatt initativet. Fikk inn en fulltreffer helt mot slutten, og nok en god runde.

Runde 3: En litt mer avventende runde fra begge to, men det er definitivt ingen overkjøring. Oddsene på forhånd virker å ha vært misvisende. Mot slutten av runden fikk Brækhus inn ett par gode 1-2-slag mot Svensson og tar med det runden ganske klart.

Runde 2: Klara Svensson ser sterk ut og får inn et stjernetreff. Det holdt på senke Brækhus. Svensson vant andre runde. – Kan Brækhus ha undervurdert Svensson, spør Viasats kommentatorer?

Runde 1: Klara Svensson beveger seg smart og unngår en giret Brækhus' angrep fra start, men så treffer den norske kvinnen med et godt slag med venstre. Svensson ser bedre ut enn før, men det var en jevn runde. Viasats kommentatorer mener Brækhus vant 10-9.