POPULÆR: Claudio Ranieri peker på fansen han elsker - og som elsker ham.
POPULÆR: Claudio Ranieri peker på fansen han elsker - og som elsker ham. Foto: Rui Vieira

Ranieris første ord etter sparkingen: – Ingen kan ta fra meg det vi oppnådde

Claudio Ranieri takker alle unntatt eiere og styret.

Leicester-manager Claudio Ranieri har ytret sine første ord etter at han fikk sparken i Leicester.

I en uttalelse gitt via agent Steve Kutner sier Ranieri følgende, ifølge The Telegraph:

– I går døde drømmen min. Etter euforien forrige sesong og å bli kronet til Premier League-mestere var alt jeg drømte om å bli hos Leicester, klubben jeg vil elske for alltid. Dessverre blir det ikke slik.

Ranieri fikk sparken torsdag kveld, bare et døgn etter et hederlig 1-2-tap borte for Sevilla i åttedelsfinalen i turneringen ingen trodde Leicester ville spille i: Champions League.

Italieneren takker familien, agenten, de to fra støtteapparatet som måtte gå sammen med ham (Paolo Benetti og Andrea Azzalin), samt de fleste involvert i klubben, men ganske illustrerende: ikke klubbens styre og eiere.

– Mest av alt må jeg takke Leicester City Football Club. Eventyret var fantastisk, og vil leve hos meg for alltid. Takk til alle journalistene og media som rapporterte om den mest fantastiske historien fra fotball noensinne. Min ektefølte takk til alle i klubben, alle spillerne, støtteapparatet og alle som var der og var del av det vi oppnådde, sier Ranieri i uttalelsen.

– Mest av alt takk til supporterne. Dere tok meg inn i hjertene fra dag én og elsket meg. Jeg elsker dere også. Ingen kan noengang ta fra meg det vi oppnådde sammen, og jeg håper dere tenker på det og smiler hver dag på måten jeg alltid vil. Det var en vidunderlig tid fylt av glede. Det har vært en glede og en ære å bli mestere med dere alle.

Tvunget til å handle

Klubben sluttet seg til hyllesten av den oppsagte managerens prestasjon, men følte seg tvunget til å gjøre noe.

– Hans status som den mest suksessrike Leicester-manageren gjennom alle tider er udiskutabel, skriver klubben i en pressemelding.

– Men resultatene i England denne sesongen har plassert klubbens Premier League-status i fare, og styret føler motvillig at en endring i ledelse, som er smertefull, er nødvendig i klubbens interesser.

Sterke reaksjoner

Oppsigelsen har vekket sterke reaksjoner fra både eksperter og fotballfans.

– Det er utrolig trist. Jeg er aldri blitt så trist av en managersparking før. Han er den som fortjente det meste av æren for at Leicester forrige sesong laget den fineste historien i fotballen, sier TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller.

TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland har mer forståelse for avgjørelsen enn mange andre.

Den tidligere Premier League-spilleren synes det nesten er ubegripelig at årets trener i verden i fjor har endt i denne situasjonen.

– Men alt i alt er det en riktig vurdering. Når alt går galt, da er det en ting å gjøre: Bytt ut treneren. Eierne må vurdere om det er større sjanse å holde plassen med eller uten Ranieri. Det er en iskald business. Man kan ikke bare sitte og se på at den regjerende mesteren rykker ned, sier Hangeland.