Liverpool-manager Jürgen Klopp med den nå sparkede Leicester-manageren Claudio Ranieri.
Liverpool-manager Jürgen Klopp med den nå sparkede Leicester-manageren Claudio Ranieri. Foto: Jon Super

Klopp sammenligner Ranieri-sparkingen med Brexit og Trump

Liverpool møter managerløse Leicester til dyst mandag. Jürgen Klopp er ikke overrasket over at Claudio Ranieri fikk sparken. José Mourinho vil døpe om Leicesters stadion.

Det vakte sterke reaksjoner torsdag kveld da kriserammede Leicester sparket manageren som ledet dem til en meget overraskende ligatittel forrige sesong.

Mandag kveld møter de Liverpool hjemme i en TV 2 Sport Premium-sendt kamp. På fredagens pressekonferanse ble Liverpool-sjef Jürgen Klopp spurt om han var overrasket over sparkingen.

– Er jeg overrasket over at slike ting kan skje? Nei. Det har vært noen rare avgjørelser det siste året med Brexit, Trump og Ranieri, svarte tyskeren ifølge liverapporteringene.

Han sa deretter at han ikke visste nok om situasjonen til å si noe mer.

– Du må spørre Leicester om hvorfor. Vi må forvente å møte det beste Leicester-laget på mandag.

Klopp kommer fra en sterk hjemmeseier over Tottenham etter en svak periode. Mot Leicester vil han se et «sterkt, livlig og velorganisert» Liverpool.

– Leicester-spillerne ønsker nok å vise seg frem. Det er vår jobb å hindre dem. Dersom vi spiller opp mot vårt beste, er vi vanskelige å møte, sa Klopp.

Mourinho med CR på brystet.
Mourinho med CR på brystet.

Manchester Uniteds José Mourinho møtte på sin pressekonferanse med initialene CR på overdelen for å vise støtte til Ranieri.

– Det er min hyllest til han som skrev den vakreste historien i Premier League. Han fortjener at Leicesters stadion døpes om til Claudio Ranieri stadium, sa portugiseren.

Mourinho, som ledet Chelsea til ligatittelen i 2014/15-sesongen bare for å bli sparket før jul i 2015/16-sesongen, finner sparkingen av Ranieri vankelig å akseptere.

– Det er viktig å forstå hvordan fotballen er, og vi må tilpasse oss. Jeg ble sparket av en mester og trodde det var negativt. Det var peanøtter mot Claudio, sa Mourinho.

– Ikke spilleropprør

Leicesters vikarmanager Craig Shakespeare møtte også pressen fredag. Han uttrykte tristhet over situasjonen.

– Pratet om uro i garderoben har vært spekulasjoner. Mitt forhold til Claudio har vært bra hele tiden. Jeg snakket med ham i går kveld, og han takket meg for støtten min, sa Shakespeare.

Han avviste å si noe om hva han mente om sparkingen.

– Det er irrelevant. Vi vet at resultatene ikke har vært gode nok.

– Tror jeg at jeg kan gjøre jobben? Ja. Påvirker det meg? Nei.