Spurs-profil kobles til Barcelona

– Jeg vil vinne titler med Tottenham, sier Kyle Walker til TV 2 Sporten.

TV 2s intervju med Kyle Walker i vinduet øverst!

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

London/Bergen (TV 2 Sporten):

Kyle Walker har vært en av Tottenhams beste spillere de siste sesongene, og i disse dager svirrer ryktene rundt en overgang til selveste Barcelona rundt høyrebacken.

Når TV 2 møter ham på Tottenhams høyteknologiske og moderne treningsanlegg nord i London, er det tydelig at han har drømmene helt andre steder enn i Spania.

– Jeg vil vinne titler med Tottenham. Jeg har ting uoppgjort her. Jeg vil elske å vinne noe med Tottenham, sier 26-åringen.

Walker skrev under ny femårskontrakt med Tottenham i september, og selv om det er smigrende å se sitt navn i forbindelse med en av Europas største klubber er han klar på hvor de neste årene av karrieren skal spilles.

– Det er fint, men jeg har signert en femårskontrakt med Tottenham. Jeg er veldig lykkelig her. Det føles som hjemme, jeg har vært her i åtte år, og jeg ville ikke ha signert en femårskontrakt om jeg ikke ønsket å bli værende, sier han.

Se Tottenham-Stoke søndag 14.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

– Jeg har jobbet med meg selv både på og utenfor banen
Walker har sammen med Danny Rose på motsatt back denne sesongen kanskje vært selve symbolet på hvordan «nye» Tottenham har tatt ytterligere steg under Mauricio Pochettino.

– Personlig så går det bra. Jeg har jobbet hardt i sommer for å komme dit jeg er nå. Jeg har jobbet med meg selv både på og utenfor banen. Vi har en selvtillit i garderoben og tror at vi kan oppnå noe, men vi må forholde oss til det grunnleggende og fortsette å gjøre det manageren sier at vi skal gjøre. Forhåpentligvis gjør det at vi vinner noe ved sesongslutt. sier Walker.

Spurs-laget gikk på en ny smell på Wembley i Europa torsdag, og på sine fire hjemmekamper i europeiske turneringer denne sesongen har de kun vunnet én gang.

Må få skikk på Wembley-fansen
Neste sesong skal Spurs spille trolig spille alle sine hjemmekamper på nasjonalarenaen, i påvente av at nye White Hart Lane står klar til sesongstart 2018/19, men Walker ser ikke på Wembley som fast hjemmearena som noe negativt.

– Wembley er et fantastisk stadion. Både jeg og resten av gutta har nytt å spille der, men det har ikke gått slik vi planla. Vi jobbet hardt for å komme til Mesterligaen, og vi har kastet det bort. Vi kan ikke si noe annet, vi har kastet det bort.

– Vi har ikke prestert så bra som vi kan der, men det er en læringskurve. Hvis vi skal spille der neste sesong, det er ikke bekreftet ennå, så er det noe vi må få skikk på. Vi må tilbakebetale fansen, som kommer i tusentall for å komme og støtte oss, sier høyrebacken.

– Topp fire er et minimumskrav
Spurs ble nummer tre i Premier League forrige sesong, og Walker er klar på at ambisjonene er ikke å bli dårligere denne. I så fall må minst fire av Englands største klubber nedkjempes i løpet av de neste månedene av sesongen.

– Topp fire er et minimumskrav for en klubb som Tottenham nå. Jeg vil spille i Mesterligaen hvert år, så lenge jeg kan. Det er den største scenen, og det er der man kan vise fram alt man har jobbet så hardt med siden man var en liten gutt.

– Vi må bare fortsette i samme spor som vi har gjort hele sesongen, og som vi gjorde i store deler i hvert fall i midten av forrige sesong. Vi må holde hodet nede, og ikke bry oss om andre. Vi konsentrerer oss om vårt eget spill, og ser hvor det tar oss ved sesongslutt, sier han.

Forskjellen på to og tre stoppere
En av grunnene til at de har klart å re-produsere noe av formen som gjorde dem til tittelkandidater hele veien inn for et snaut år siden har vært deres evne til å variere spillestilen. Manager Mauricio Pochettino har benyttet både to og tre stoppere, hvilket har gitt backene ulike roller.

– Pochettino har gitt oss friheten til å by mer på oss selv lengre oppe i banen. Backene har kanskje stått mer frem i kampene der vi har hatt tre midtstoppere, for da har vi tryggheten i at Eric (Dier) og Jan (Vertonghen) er komfortable nok til å håndtere en-mot-en-situasjoner bak oss om de må det. Vi har fått tillatelse til å gå fremover, og det føler jeg vi har gjort bra, sier Walker.

Selv står han med fem målgivende pasninger denne sesongen, mens kollegaen på motsatt side Danny Rose har to mål og to målgivende. Walker bedyrer at han er fornøyd uansett om Spurs-sjefen velger tre/fem eller fire bak.

– Uansett hvilket system manageren velger, så er det viktigste for meg å være på banen. Jeg våger nok litt mer, og er med litt mer framover om vi har en treer bak, men om jeg er del av en firer så kan jeg komme sent med mine løp og overraske vingen noe. Jeg tror det kommer an på motstanderens system, for da kan du få mest ut av din egen posisjon, sier Walker.

Skryter voldsomt av bortekampen mot Stoke
Neste hinder på veien for Walker og lagkameratene, og første revansjemulighet etter den pinlige Europa-exiten mot Belgia-åtter Gent er Premier League-nier (før runden) Stoke. Det motsatte oppgjøret i høst endte med 4-0 til Spurs, men hjemme har de slitt mer mot Mark Hughes' mannskap de siste sesongene.

– Vi må forberede oss på samme måte som vi gjør når vi drar opp dit. Bortekampen i Stoke er en av våre beste kollektive prestasjoner denne sesongen, kanskje med unntak av City og Chelsea hjemme, og jeg tror alle likte den.

– Vi spilte med en selvtillit og en arroganse, og det er det samme vi må vise på søndag. I Premier League kommer vi fra et tap mot Liverpool, vi må ta tre poeng, og forhåpentligvis kan vi gå på en rekke med seire og komme oss så høyt som mulig på tabellen, sier Walker.

Gjør de det, vet man aldri hvordan sesongen ender for de liljehvite fra Nord-London. Walker sier de ikke har gitt opp det helt store.

– Chelsea er ti poeng foran, og de spiller fantastisk. Ingen kan si noe annet. De er vanskelig å bryte ned, og slipper ikke inn mange mål, men før det er matematisk umulig å nå dem så er det beste vi kan ende opp med denne sesongen førsteplass, sier Spurs-backen.

Slik skaffer du deg Premier League!

Vil du være manager? Spill Fantasy Premier League!