VEDDEMÅL: Martin Johnsrud Sundby kan glise i skjegget etter å ha loppet Didrik Tønseth for penger.
VEDDEMÅL: Martin Johnsrud Sundby kan glise i skjegget etter å ha loppet Didrik Tønseth for penger. Foto: Åserud, Lise

Sundby loppet lagkompis for penger med Northug-veddemål

Martin Johnsrud Sundby kunne glise da Petter Northug sikret seg finaleplass.

Martin Johnsrud Sundby og de andre gutta som skal gå lørdagens 30 km med skibytte fulgte torsdagens sprint fra utøverhotellet.

32-åringen fra Røa hadde tro på Petter Northug i sprinten. Han veddet derfor 1000 kroner med lagkamerat Didrik Tønseth om Petter Northug ville nå finale.

Da mosbyggen gikk videre som lucky loser i semifinalen kunne Sundby innkassere en pen pengepremie.

– Jeg vant 1000 kroner på Petter i går. Jeg veddet med Didrik og cashet rett inn, gliser Sundby.

Tønseth, som har blitt dolket i ryggen av Northug tidligere, trodde han hadde inngått et bra veddemål.

– Jeg så muligheten for litt lettjente kroner, men det var en fin opplevelse for 1000 kroner. Northug slutter aldri å overraske. Det var en ære å betale pengene til Martin, smiler Tønseth.

– Jeg vet at det er lett å lure Didrik ut på veddemål. Jeg så på det som ganske sikkert at Northug ville komme til den finalen. Lettjente penger, repliserte Sundby.

Northug er den eneste norske herreløperen med individuelt VM-gull på distanse siden 2007. Den statistikken har Sundby skumle planer om å gjøre noe med på lørdag.

– Jeg drømmer mer om det mesterskapsgullet enn dere tror. Jeg håper at jeg er sterk nok til å klare det i dette verdensmesterskapet, sier Sundby.

Sundby har trent med blyvest i oppkjøringen til VM. Med 7-8 kilo ekstra på kroppen har Sundby kjørt kroppen sin knallhardt før VM. Finn Hågen Krogh mener Sundby er storfavoritt før lørdagens distanse.

– Martin er bygget litt annerledes enn andre. Han trener hardt selv om det skal lades opp til et løp. Kanskje han kan gå den første runden med blyvest i morgen. Da har vi andre sjanse, sier Krogh.

Selv mener Sundby at en viss russer blir farlig.

– Jeg så prologen til Ustjugov i går. Det så helt vilt ut. Da var gutta ordentlig imponert. Jeg, Didrik og Sjur har veldig lyst å kvitte oss med Ustjugov på klassisk-delen på lørdag, sier Sundby.