VIDERE: Casper Ruud er i kvartfinalen i ATP-turneringen i Brasil.
VIDERE: Casper Ruud er i kvartfinalen i ATP-turneringen i Brasil. Foto: Felipe Dana

Ruud til kvartfinale etter storslagen seier i Rio

Casper Ruud fortsetter å imponere på tennisbanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Casper Ruud (18) vant mot grusspesialisten Roberto Carballes Baena etter tiebreak og tok seg videre til kvartfinalen i ATP-turneringen i Brasil.

Uansett utfall videre blir 18-åringen over 300.000 kroner rikere.

Totalt i karrieren har tenåringen tjent 63.617 dollar (ca. 530.000 kroner). Ved å komme seg til kvartfinale i Rio har han allerede sikret seg rundt 329.000 kroner (39.500 dollar) til.

I tillegg gir kvartfinalen 90 rankingpoeng, noe som trolig fører ham 30–40 plasser oppover verdensrankingen. Nå er Ruud ranket som nummer 208 i verden.

Skulle han ta seg videre til semifinale med seier mot brasilianske Thiago Monteiro i kvartfinalen, venter hele 77.680 dollar (650.000 kroner) og 180 ATP-poeng.

Imponerte

Den norske tenniskometen imponerte stort i andre runde i turneringen, der han til slutt slo Baena i tiebreak, og settene endte 6–7, 6–4, 7–6.

Det første settet var svært jevnt og endte i tiebreak der Baena avgjorde med 7–4. I sett to hadde Ruud kontrollen, før han i det tredje settet møtte kraftig motstand. Kampen måtte avgjøres i tiebreak, hvor 18-åringen havnet under fra start, men hentet seg inn igjen.

Ruud er dermed den første nordmannen i en kvartfinale på verdenstouren siden faren Christian Ruud i 2001, skriver Tennis-Norge.

Motstanderen, en 23 år gammel spanjol som er rangert som nummer 132 på siste ATP-ranking, måtte kvalifisere seg til turneringen. Ruud på sin side kom inn som wild card, og han ligger per dags dato som nummer 208 på rankingen. Målet er å komme seg inn blant topp 200, noe han er ventet å klare med bragden fra Brasil.

Med seier i annen runde vil Ruud møteThiago Monteiro, som blevinneren i den brasilianske duellen mot Thomaz Bellucci, i kvartfinalen i storturneringen.Monteiroer ranket som nummer 85 i verden.