Brækhus måtte veies avkledd på bakrommet for å klare vekten

Tilløp til dramatikk før Cecilia Brækhus' kamp mot Klara Svensson.

Cecilia Brækhus kom ikke på scenen til den offentlige innveiingen før tittelkampen mot Klara Svensson i Oslo Spektrum.

Grunnen var at hun slet med å komme seg under vektkravet.

– Cecilia Brækhus må veies inn privat, for hun er rett på kanten av vekten hun må. Hun må kle av seg for å klare vekten og derfor vil hun av anstendighet veies på bakrommet, sa konferansieren på eventet.

Noen minutter senere ble det bekreftet at Brækhus klarte vekten til weltervekt-klassen. Hun veide inn på 66,6 kilo.

– Jeg har lagt på meg litt muskler. Det merkes jo. Da jeg skulle veie inn måtte jeg hive alle klærne. Det hadde jeg ikke lyst å gjøre foran hele Norges befolkning. Vi hadde en innveiing her nede med alle offisielle. Det var akkurat på grensen, og det var OK, og da er vi klar for kamp, sier Brækhus til TV 2 etter innveiingen.

Den svenske utfordreren, Klara Svensson, gjorde såklart et stort poeng ut av at Brækhus ikke var der.

– Det kjennes litt ensomt her oppe, sa Svensson, mens hun og en fra støtteapparatet speidet etter den norske boksestjernen.

– Hun pleier ikke å komme i tide. Nå dreit hun totalt i det. Jeg håper hun dukker opp i morgen. Det er uprofesjonelt, men jeg er ikke overrasket, sa Svensson til TV 2 etterpå.

Brækhus lo da hun ble konfrontert med Svenssons uttalelser.

– Hun hadde gledet seg til dette. Hun hadde sikkert brukt masse tid til forberedelser. Men det viktigste var at jeg fikk veid inn, og er klar for det viktigste som skal skje her i morgen, flirte Brækhus.