Klæbo: – Jeg var så nervøs at jeg måtte trene to ganger i morges

Norges skiprins trippet i timene før VM-bronsen.

Johannes Høsflot Klæbo hadde en noe uvanlig oppladning til torsdagens sprint i Lahti. 20-åringen var svært nervøs i morges. Derfor la han inn to treningsøkter (!) for å få tiden til å gå.

– Det var tøft at vi skulle gå så seint. Jeg måtte ut og trene et par ganger i morges siden jeg var så nervøs. Jeg var ute to ganger. Jeg var nervøs og kjente det i prologen. Det var ikke den spruten jeg hadde håpet, sier han.

To ganger mellom klokken ni og ett var Klæbo på treningstur.

– At man er nervøs er et godt tegn. Vanligvis starter vi om morgenen. Da rekker man ikke noe annet enn å stå opp, spise og komme seg til stadion. Nå hadde vi en hel dag. Da står man og tripper, sier Klæbo.

– Får aldri gjøre det igjen
Han spratt tidlig opp fra sengen.

– Hvis jeg står opp seint, blir jeg daff. Jeg var tidlig klar i bilen som skulle til stadion, smiler han.

Klæbo var sterk hele veien, men klarte ikke å holde følge med Federico Pellegrino og Sergej Ustjugov mot slutten.

– Pellegrino var rå på å komme på inner’n. Det gjorde han på meg tre plasser. Jeg må ta lærdom av det han gjør og måten han gjør det på, så får han aldri gjøre det igjen.

Vil gå stafetten
Sprinttrener Arild Monsen lovet etter finalen at Klæbo får en av plassene på lagsprinten søndag. Men Klæbo vil gå flere distanser. Han har siktet seg inn på både 15-kilometeren og stafetten.

– Jeg vil gå stafetten. Jeg har ikke tenkt på hvilken etappe. Jeg håper jeg kan gå flere distanser om jeg går en bra lagsprint. Som sagt må vi ta en vurdering på det. Jeg har lyst til å gå flere skirenn, sier han.

Krogh har ingen intensjon om å la Klæbo ta ankeretappen.

– Jeg føler meg veldig klar for den etappen, sier han.