Bronse til Høsflot Klæbo etter nesten-fall på sprinten

Dermed sikret 20-åringen og VM-debutanten seg også en plass på lagsprinten.

Se video av spurten øverst. Video fra NRK.

Sprintkometen Johannes Høsflot Klæbo tok bronse på VM-sprinten i Lahti.

Sprinttrener Arild Monsen bekrefter til TV 2 at Høsflot Klæbo med det sikret plassen på lagsprinten.

Det ble til slutt et spurtoppgjør mellom Ustjugov, Pellegrino og Høsflot Klæbo, men Klæbo var i realiteten sjanseløs på oppløpet. Han endte bak vinner Pellegrino og sølvmedaljør Ustjugov.

– Jeg blir jo den andre taperen. Når du kommer i mål rett bak førsteplassen merker du det er surt, sa Høsflot Klæbo til NRK.

Til TV 2 moderer han seg noe.

– Det var kult det her. Tredjeplass må jeg si meg fornøyd med. Det å få med seg medalje er stort. Det hadde jeg ikke trodd før sesongen, sier han.

– Det var kamp om gullet i dag. Jeg kom nest dårligst ut av spurtoppgjøret, men jeg var bak innpå oppløpet. Pellegrino var rå på å komme på inner’n. Det gjorde han på meg tre plasser. Jeg må ta lærdom av det han gjør og måten han gjør det på, så får han aldri gjøre det igjen.

– Du er allerede der?

– Man må tenke slik, hvis ikke blir man for alltid nummer tre, sier bronsevinneren.

– Når man kommer i mål er det litt irritasjon over at man ikke når helt opp, men man får ta lærdom av det, så får man klatre øverst neste gang.

De norske spilte andre-fiolin gjennom store deler av sprintfinalen, som gull- og sølv-vinneren dominerte.

Imponert Krogh

Italienske Federico Pellegrino vant, mens nordmannen nesten mistet bronsemedaljen til Finn Hågen Krogh med et nesten-fall på oppløpet.

– Det var en bra dag, en fjerdeplass er jo bra, men det mangler det siste lille ekstra. Alt i alt bra, men litt skuffet over at det ikke ble medalje, sier Krogh til NRK.

Han var imponert over sin ene norske overmann.

– Det er kjempebra å debutere med medalje. Han var ikke helt fornøyd heller. Det er et godt tegn på at det er en stor skiløper i vente.

Favoritten Sergej Ustjugov dro hardt fra start, men fikk smake en noe feilslått strategi da Pellegrino kom sterkt tilbake.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Pellegrino i et intervju vist på NRK etter målgang.

Tre av de seks i finalen var norske. Finn Hågen Krogh vant sitt semifinaleheat, mens Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo gikk videre på tid fra semifinalen.

Northug ga opp og endte på femteplass.