I TRØBBEL: Luciano Javier Cabral nekter for å ha noe med drapet på en mann å gjøre. 
I TRØBBEL: Luciano Javier Cabral nekter for å ha noe med drapet på en mann å gjøre.  Foto: Mauricio Mano/Argentinos Juniors

«Den nye riquelme» i trøbbel:

Stortalent arrestert for steindrap

Luciano Cabral er anklaget for å ha vært med på et drap. 21-åringen selv nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Luciano Cabral, som har blitt kalt «Den nye Riquelme», har for tiden vært utlånt i brasilianske Atlético Paranaense fra den tidligere Manchester United-backen Gabriel Heinzes Argentinos Juniors.

Nå skal han i følge Aftonbladet være anklaget for medvirkning i drapet på en mann i den argentinske byen General Alvear, sammen med sin far, to fettere og en bekjent. Hendelsen skjedde nyttårsaften.

Den avdøde mannen, som skal være 27 år gamle Joan Villegas, skal ha blitt mishandlet til døde med en stein. Han ble funnet livløs på i en gate. Ved siden av ham lå en stein farget rød av blod.

Nekter for å ha deltatt

Men Cabral hevder sin uskyld, og hevder han ikke var tilstede da drapet ble begått.

– Jeg har ingenting med det her å gjøre. Jeg har ikke drept noen. Jeg kom først etter slagsmålet, men anklages for at ha vært der, forteller han til TYC Sports.

Som følge av anklagen har 21-åringens kontrakt med Argentinos Juniors nå blitt opphevet.

– Dette har knust min karriere. Jeg burde være bak en ball, og ikke bak lås og slå, sier Cabral.

Det chilenske fotballtalentet sier han etter midnatt besøkte sine svigerforeldre, før han rundt tretiden på natten vendte hjem med sin kone og datter for å sove.

I åttetiden på morgenen fikk han høre om et slagsmål på gaten, og gikk ut for å finne faren sin, som skal ha beordret han om å gå hjem igjen for å ikke havne i trøbbel, skriver Aftonbladet.

«Den nye Riquelme»

Spillestilen til det chilenske stortalentet er blitt sammenlignet med den tidligere argentinske storspilleren Juan Roman Riquelme, og han blir kalt «den nye Riquelme».

Riquelme skal selv også ha sagt at han planlegger å besøke Cabral, sier Cabrals forsvarsadvokat Gustavo Nedic ifølge Aftonbladet. Fengselet i den argentinske byen Mendoza skal ha økt sikkerheten som følge av Riquelmes forventede besøk.

Dersom Cabral skulle bli frikjent, er hans trener i Argentinos Juniors klar til å ta ham tilbake i laget.

Er velkommen tilbake

– Jeg kommer til å dra til huset hans og hente han hjem til der han hører hjemme - på fotballbanen. Han kan til og med bo hos meg, sier Gabriel Heinze til TYC Sports, skriver Aftonbladet.

Gabriel Heinze spilte blant annet i Manchester United fra 2004 til 2007, før han ble solgt til Real Madrid, hvor han tilbrakte han to år. Han fikk hele 73 a-landskamper for Argentina, og står med tre landslagsmål.

Før Heinze eventuelt kan hente Cabral, må 21-åringen oppholde seg i fengselet sammen med faren sin, som han allerede har gjort i to måneder.