Mourinho tordnet mot nytt problem etter at United gikk videre

– De bryr seg ikke om hva som er best for engelsk fotball, sier José Mourinho etter flyttingen av FA-cupkvartfinalen.

Se målet fra Manchester Uniteds 1-0-seier mot St. Etienne i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra MAX.

Manchester United-manager José Mourinho var ikke bare i perlehumør etter klubbens avansement i Europaligaen onsdag.

Påfølgende 1-0-seieren mot St. Etienne raste Mourinho mot flyttingen av Uniteds FA-cupkvartfinale til mandag 13. mars, skriver blant andre Daily Mail.

Det er bare tre dager før Manchester United skal spille åttedelsfinale i Europa.

De røde djevlene vet foreløpig ikke hvem de møter, eller om de har borte- eller hjemmekamp den uken.

KRITISK: José Mourinho.
KRITISK: José Mourinho. Foto: Philippe Desmazes

– Jeg er veldig overrasket over at avgjørelsen ble gjort før trekningen vår i Europa, fordi akkurat nå vet ingen hvor vi vil spille, eller hvor vår første eller andre kamp er, sier Mourinho som frykter at returoppgjøret, som vil spilles 16. mars, går på bortebane.

– Ingen bryr seg

Derfor lar han fotballforbundet (FA) og TV-rettighetshaverne få gjennomgå.

– Se for deg at vi spiller mot Chelsea på mandag, og så reiser vi til den andre kampen i Europa i Russland, Tyrkia, eller Hellas? Jeg syns nok en gang at interessene deres går foran klubbenes interesser og det beste for engelsk fotball, og ingen bryr seg, tordner Mourinho.

Den portugisiske manageren valgte å benytte et sterkt lag borte mot St. Etienne, selv med 3-0 i bagasjen hjemmefra og en ligacupfinale som venter på søndag.

Resultatet ble at både målscorer Henrikh Mkhitaryan og Michael Carrick gikk av banen med skader som trolig holder dem ute av ligacupfinalen.

Frykter skader

Han tror konsekvensene av flyttingen av FA-cupkampene og det tette kampprogrammet vil medføre flere skader.

– Det som skjer er at det hoper seg opp kamper, og spillere som spiller mange kamper. Jeg må rotere litt, men noen av guttene må spille i mange kamper etterhverandre. Om situasjoner som den med Mkhitaryan eller Carrick skjer, så skjer de, sier Mourinho.

Han nekter å stille svekket mannskap når de gjester Stamford Bridge.

Samtidig klarer han ikke dy seg fra å gi et lite stikk til byrival Manchester City.

– Jeg kan ikke spille mot Chelsea med andrelaget. Jeg kan ikke spille mot Chelsea med U21-laget, slik Manchester City gjorde i fjor. Jeg kan ikke gjøre det. Vi er Manchester United, slår han fast.

– Jeg kan ikke gjøre det som Manchester United-manager. Jeg kan ikke gjøre det mot FA-cupen, fordi turneringen er ikke skyld i disse avgjørelsene. FA-cupen er en historisk og vakker turnering. Jeg må behandle supporterne og FA-cupen på riktig måte.