Vardy fikk slutt på måltørken og tente håpet for Leicester

Et lite glimt av fjorårets klasse ga Leicester 1-2 borte mot Sevilla.

Sevilla-Leicester 2-1

Se sammendrag i Sportsnyhetene øverst.

Håpet om avansement til kvartfinalen i Champions League lever for Leicester etter Jamie Vardys reduseringsmål mot Sevilla 17 minutter før full tid.

På stillingen 0-2, i en kamp der forrige sesongs Premier League-vinnere var på dypt vann gjennom lange perioder, viste Leicester noe av det spillet som gjør at de var i stand til å kvalifisere seg for turneringen.

Danny Drinkwater kombinerte med Demarai Gray før han slo et perfekt innlegg bak Sevilla-forsvaret, og på foten til Jamie Vardy.

Med sitt første Champions League-mål noensinne, og sitt første mål uansett turnering siden hat tricket mot Manchester City 10. desember, har den notoriske måljegeren tent lyset i Leicester-mørket.

– Det er en rar følelse. Vi har tapt, men vi er likevel veldig fornøyd. Det store var jo at vi scoret. Hadde vi ikke scoret hadde vi nok vært mye mer skuffet. Men nå har vi en sjanse, sa keeper Kasper Schmeichel i et intervju vist på Viasat Fotball etter kampen.

Claudio Ranieri meldte før kampen at et godt resultat kunne bidra til å snu skuten bort fra stupet. Mer av det de leverte i denne kampen kan være løsningen.

– Vi kan håpe. Igjen, vi har tapt kampen, men det var mye bra i denne kampen, så vi er veldig fornøyd, sier Schmeichel.

– Denne kampen viste alle ferdighetene som gjor at det ble mestere. Holdning. Fellesskap. Lagånd. De spilte mot et fantastisk lag, men de gravde dypt, holdt sammen og jeg er veldig imponert med det jeg har sett. Før denne kampen trodde jeg de ville bli knust, sier BBC-ekspert Phil Neville.

Skjønt, med et mer effektivt hjemmelag kunne de blitt akkurat det.

Kan takke Schmeichel

For dumpekandidaten i Premier League kan vanskelig anse dette resultatet for å være noe annet enn en opptur, selv om de kan takke Kasper Schmeichel og svake Sevilla-avslutninger for at det ikke ble et større tap.

– Det er derfor jeg er her. Man har kvelder som det. Vi vet at vi måtte ha litt flaks, og at vi måtte varte opp med noen redninger. Alle fortjener ros, sier den danske keeperkjempen.

Sevilla fremstod minst et nummer for store for Leicester allerede fra start.

Gjestene slapp med skrekken da Christian Fuchs holdt på å stupheade ballen forbi Kasper Schmeichel i mål, mye takket være raske reflekser fra dansken.

De slapp også med skrekken da Wes Morgan meide ned Joaquin Correa. Correa falt for fristelsen til å ta straffen selv, men skuddet var alt annet enn bra og Schmeichel reddet.

To mål fra Sevilla

Etter 25 minutter ble det imidlertid mer alvorlig.

Et innlegg fant Pablo Sarabia på bakerste, og han stanget inn 1-0 for vertene.

Sevilla var nær å doble ledelsen flere ganger, men måtte vente til det 62. minutt før det ble nettkjenning igjen.

Joaquin Correa fikk endelig gjort opp for straffebommen da han ble servert av Stevan Jovetic og satte inn 2-0.

Viktig redusering

Ting så mørkt ut for Leicester, før et glimt av fjorårets storhet gir dem håp før returoppgjøret om fire uker.

Gjestene fikk mer troen, mens vertene ble mer stresset av situasjonen. Sevilla var fremdeles det beste laget, men det ble noe krampaktig over spillet til det sterke hjemmelaget på Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán.

Og de gangene de kom seg gjennom den blå forsvarsmuren – og traff mellom stengene – var det en gul dansk vegg i veien.

Det kan bli skjebnesvangert for Sevilla til slutt.