AMPUTERT: Jackson Follmann besvimte før flyet traff bakken, men våknet før hjelpemannskapene kom. Skadene han fikk var så store at han måtte amputere det ene benet.
AMPUTERT: Jackson Follmann besvimte før flyet traff bakken, men våknet før hjelpemannskapene kom. Skadene han fikk var så store at han måtte amputere det ene benet. Foto: REUTERS/AFP

Nesten hele laget døde i flystyrten – nå vil keeperen tilbake til fotballen

Jackson Follmann (24) var en av få overlevende i fotballag-flystyrten i fjor.

I november 2016 rammet en ufattelig tragedie Brasil, da et av landets fotballag havnet i en flystyrt hvor nesten hele laget, samt kabinbesetning og flere journalister, mistet livet. Totalt mistet 71 mennesker livet.

Bare seks personer overlevde den dramatiske flystyrten, som skjedde over Colombia. I rapporten fra colombianske luftfartsmyndigheter klandres både piloten, flyselskapet og bolivianske myndigheter for styrten. Blant annet droppet piloten p etterfylle drivstoff på den lange reisen, og meldte fra om drivstoffmangel rett før ulykken.

Det brasilianske laget Chapocoense mistet hele 48 mennesker tilknyttet klubben. En av de få overlevende var keeperen Jackson Follmann (24).

– Jeg husker da flyet slo seg selv av og lysene forsvant. Da forstod jeg at noe var galt. Det var ikke sånn at flyet falt rett ned, men det begynte å sveve sakte i gjennom luften, fortalte han i et intervju tidligere i år.

Mistet beinet

Follmann besvimte før han traff bakken, men våknet før redningsmannskaper kom til stedet.

– Det var veldig mørkt og kaldt. Jeg skalv og ropte «Hjelp, jeg vil ikke dø», fortalte 24-åringen, som etterhvert ble reddet og fraktet til sykehus. Der måtte han amputere en fot.

Denne uka var Follmann hos lege for å teste ut sin nye benprotese, etter mange uker i rullestol. Målet er nemlig å komme tilbake på fotballbanen.

– Jeg vil alltid være en atlet. Jeg vil alltid være keeper på Chapocoense, uttalte han til fremmøtt brasiliansk presse, skriver The Sun.

Vil gjøre comeback

I januar mottok keeperen cup-trofeet i Copa Sudamericana i en tårevåt seremoni. Laget ble utnevnt til vinner av cupen i etterkant av ulykken.

STØTTE: Jacksons kjæreste Andressa har vært en viktig støttespiller i den vanskelige tiden.
STØTTE: Jacksons kjæreste Andressa har vært en viktig støttespiller i den vanskelige tiden. Foto: Paulo Whitaker/REUTERS

Nå avslører Follmann at han ønsker å gjøre comeback på banen i Paralympics-fotball.

– Jeg tenker positivt, kroppen min har god respons, sier han, og håper han en gang kan komme tilbake på fotballbanen, selv om det ikke er til proff-fotballen.

På sin Instagram-profil deler Follmann en rekke bilder av rehabiliteringsprosessen, og støtten han får av sin kjæreste Andressa.