Skadesmell for United i enkel Europaliga-seier

Men Henrikh Mkhitaryan rakk å bli matchvinner før han gikk av banen.

St. Etienne-Manchester United 0-1, 0-4 sammenlagt

Se matchvinnermålet øverst. Video med tillatelse fra MAX.

José Mourinho overrasket med et stjernespekket mannskap i returmøtet med St. Etienne i Europaligaens 16. delsfinale.

Det kan ha vist seg kostbart om skadene som tvang Henrikh Mkhitaryan og Michael Carrick av banen viser seg å være alvorlig.

For United hadde ingen problemer med å ta seg videre, og Mkhitaryan rakk å bli matchvinner før han gikk av. Hans mål ble kampens eneste og United vant 4-0 sammenlagt.

Carrick også ute

Med 3-0 å gå på fra hjemmekampen ville manageren vært unnskyldt om han hvilte noen spillere bare dager før ligacupfinalen mot Southampton.

Men både Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba og Henrikh Mkhitaryan var med fra start. Også Michael Carrick gikk av banen med skaden. Til tross for skadene vil ikke Mourinho være med på at det var en dum avgjørelse.

Det skinner gjennom at spillerne er tvilsomme til finalen.

– Man kan bli skadet når man er hjemme eller i hagen. Man vet aldri. Det er totalbelastningen med kamper, samtidig som det alltid er en fare for skader. Samtidig er det en mulighet for andre når noen er skadet, sier Mourinho i et intervju etter kampen.

– De er åpenbart viktige spillere for oss. Ikke å ha dem begge til finalen er komplisert, men jeg syns Marouane Fellaini og Bastian Schweinsteiger, som ikke spiller så mye, spilte godt.

– Så er begge ute av ligacupfinalen?

– Nei, det sa jeg ikke, men med bare tre dager igjen til kampen er det nesten ingen tid.

Lårskade

Og umiddelbart så det ut som en smart avgjørelse.

All eventuell spenning var raskt over. Henrikh Mkhitaryan pirket et innlegg i mål etter 16 minutter, og United ledet med fire sammenlagt – i tillegg til et bortemål.

– Alt var under kontroll. Solid, fokusert og profesjonelt. Det første målet drepte alt håpet, men vi ville fortsatt håpe, sier José Mourinho etter kampen.

Men det som fulgte var garantert ikke etter planen.

Ti minutter senere måtte armeneren av banen, med det som så ut som en lårskade. Med ligacup-finalen søndag kan det være dårlige nyheter, selv om det kanskje ikke er den mest alvorlige skaden.

– Det er skuffende for United. Han har vært en stor spiller de siste ukene. Det så ut som en hamstring-skade, kanskje han er ute ti dager til to uker, men jeg tror det vil være for risikofylt for søndagen, sier Paul Scholes til BT Sport.

Michael Owen mener United har spillerne til å erstatte Mkhitaryan.

– Dersom det skjedde noen andre ville du vært sint for at du brukte ham. Ikke misforstå – Mkhitaryan har vært glimrende de siste ukene, men det er andre alternativer, sier Owen.

Så rødt

I denne kampen var det Marcus Rashford som var alternativet som erstattet Mkhitaryan, og St. Etienne klarte aldri å sette United under særlig press.

Heller ikke etter at Eric Bailly fikk sitt andre gule kort og ble utvist, til José Mourinhos store iritasjon.

Ole Selnæs satt på benken hele kampen for St. Etienne.