Lavrans Solli (25) gjør comeback

Den tidligere norgesmesteren trener knallhardt mot kortbane-NM i mars.

For ett år siden slet Lavrans Solli med sykdom og motivasjonsproblemer. Svømmeren hadde noen måneder tidligere satt norsk rekord og tatt seg til VM-finalen i 50 meter rygg. Kun 15 hundredeler stod mellom han og bronsen. Men nå var lysten var borte.

– Det var en tung periode hvor ting ikke funka. Jeg hadde ikke lyst til å være i bassenget lenger. Det var mye sykdom og dårlig svømming. Det ble sånn at jeg følte jeg måtte på trening på grunn av alle andre, og ikke fordi jeg hadde lyst, forklarer Solli.

Han tok en pause fra svømminga, droppet OL i Rio, og prioriterte tid med datteren og samboeren.

– Jeg ville tenke på noe helt annet og kose meg med noe jeg ville gjøre.

Lettelse

I tillegg har han jobbet som modell og deltatt i TV 2-programmet “Farmen kjendis”. Det ble en lettelse å slippe svømmingen.

– Det var utrolig deilig. Jeg har ikke angret at jeg gjorde det, selv om jeg så de andre svømme OL mens jeg satt i sofaen å så på. Jeg fikk veldig mye vekt av skuldrene mine.

Men da et nært familiemedlem måtte tilbringe to måneder på sykehus, endret mye seg for Solli. Nå er han bestemt seg for å svømme igjen, og trener hver dag, flere ganger om dagen.

– Jeg har vært mye på sykehuset og sittet mye i ro. Man får tenkt litt på hva som er viktig i livet og hva som gjelder. Nå har jeg fått tilbake lysten til å være i bassenget og trene med de andre klokken 0500, sier han.

Krevende hverdag

Nå venter en krevende hverdag hvor han skal få opp toppfarten i bassenget igjen. Samtidig som papparollen og modelloppdrag krever sitt.

– Det er en utfordring i seg selv å være idrettsutøver, så det å være modell og far i tillegg blir jo litt ekstra. Men jeg har klart det før og med god planlegging er alt mulig.

NM i kortbane i Bergen er allerede 16-19.mars. Men ambisjonene er ikke beskjedne.

– Det er kanskje litt sykt å si, men siden jeg ikke er på landslaget nå og ikke har noen forventninger, så får jeg håpe på gull og se hvordan det går. Nå skal jeg kjøre på i tre uker og se hvordan det går. Jeg håper jeg kan noen gamle kunster de unge ikke har plukket opp ennå, sier Solli og ler.

Hvis kroppen responderer bra på treningen og toppfarten er bra i Norgesmesterskapet kommer 25-åringen til å satse mot kortbane EM i desember i København.