Kråkestupende keeper straffes knallhardt

Long An-keeper Nguyen Minh Nhut utestenges i to år for den utrolige protestaksjonen.

Nærmest uvirkelige scener utspant seg i den vietnamesiske eliteserien i fotball i helgen.

Etter et strengt idømt straffespark på stillingen 2-2 i kampen mellom Ho Chi Minh City og Long An, satte sistnevntes keeper Nguyen Minh Nhut seg mildt sagt på bakbeina.

Først unnlot han bevisst å redde det påfølgende straffesparket, før han sammen med resten av lagkameratene tillot vertenes Nguyen Tuan Anh å sette inn 4-2, mens sisteskansen selv stupte kråke.

Se de vanvittige scenene i videovinduet øverst!

Protestaksjonen har fått Det vietnamesiske fotballforbundet til å ta affære, og straffer ifølge nettstedet Vietnam Breaking News flere av aktørene knallhardt.

Sammen med lagkamerat Huynh Quang Thanh utestenges Long An-keeperen i to år fra all fotball. Lagets trener og styreformann får enda strengere straff. Duoen, som holdes hovedansvarlig for Long Ans utrolige protestaksjon, er ilagt en utestengelse på hele tre år.

I tillegg til utestengelsene er Long An ilagt en bot på nesten 60 000 norske kroner, for aksjonen som forbundet omtaler som «respektløs» overfor dommeren og ødeleggende for vietnamesisk fotballs navn og ære.

Hendelsen føyer seg inn i rekken av kontroverser i den vietnamesiske toppdivisjonen V-league. De siste årene har ligaen flere ganger mottatt beskyldninger om korrupsjon og kampfiksing-skandaler.

Flere lags supportere har også gjort seg beryktet for deres ekstreme reaksjoner på omdiskuterte dommeravgjørelser.