Chelsea-stjernen om Conte: – Vi må gi ham det han ønsker

Cesc Fàbregas har spilt under fire av managerne som kjemper om Premier League-tittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se West Ham-Chelsea 21.00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Chelsea-toget marsjerer videre under imponerende ledelse av Antonio Conte.

De blå har vunnet 20 av 26 ligakamper denne sesongen, og er godt i rute til å ta sin femte Premier League-tittel noensinne.

– Vi er i en god posisjon, og vi ønsker å holde det gående til sesongslutt. Hvis vi skal vinne, må vi i utgangspunktet vinne hver eneste kamp. Det er ikke enkelt, sier Cesc Fàbregas.

Spanjolen intervjues av Premier Leagues egen TV-kanal, og det er ingen tvil om at hardt arbeid er ett av de viktigste aspektene under Antonio Contes ledelse. Dette skinner gjennom i hvert eneste svar den spanske stjernespilleren avgir.

– Han vil vinne, og han krever masse fra spillerne sine. Vi må gi ham det han ønsker, og sørge for at han er fornøyd med det vi gjør. Tre poeng er det viktigste.

– Vi har jobbet veldig hardt, formasjonsendringen passet mange av spillerne i troppen vår. Alle er motivert for å klare store ting etter det som skjedde forrige sesong, sier Fàbregas.

Se intervju med Fàbregas i vinduet øverst!

– Tenker ikke på hvor mange poeng vi er foran

For etter at de forrige sesong leverte et nærmest pinlig forsvar av Premier League-tittelen fra sesongen i forveien og ble nummer ti, har de denne sesongen gjenfunnet sin plass i toppen. Før den 27. runden leder de med ti poeng til Tottenham og elleve til Manchester City (som har en kamp mindre spilt). Fàbregas bedyrer dog at ingen i den blå delen av London tar tittelen for gitt.

– Vi tenker ikke på hvor mange poeng vi er foran. Vi tar en kamp om gangen og forsikrer at vi tar tre poeng. Det er fremdeles mange kamper igjen å spille for. Det er en hard jobb og fremdeles langt igjen til målet, sier han.

Slik skaffer du deg tilgang til Premier League!

Vil du være manager? Spill Fantasy Premier League!

Ble historisk i spansk sammenheng sist
Fàbregas var banens beste da han spilte sin 300. Premier League-kamp mot Swansea forrige lørdag. Med det ble han den første spanjolen noensinne til å nå den milepælen.

– Jeg var vekke i tre år, men å spille 300 kamper er fantastisk. Forhåpentligvis blir det 300 til.

– Kun Ryan Giggs og Frank Lampard har flere målgivende enn dine 102 i ligaen?

– Jeg vil bare fortsette. Jeg føler meg frisk og ung. Det mentale er viktig, og jeg føler meg fysisk som en ung spiller, sier 29-åringen.

– Må ikke jobbe hardere når man ikke spiller
Den spanske midtbanestrategen var en av nøkkelspillerne da Chelsea sist vant ligaen for to sesonger siden under José Mourinho, men har spilt mer en backup-rolle under Antonio Conte denne sesongen. Han sier allikevel at han ikke har måttet jobbe noe hardere.

– Jeg har måttet jobbe hardt hele livet. Jeg tror ikke på at man må jobbe hardere når man ikke spiller. Det er ikke slik det fungerer. Noen ganger spiller man, og da er det noen som «pusher» deg bakfra slik at du må jobbe hardere ute på banen.

– Kanskje rollen har forandret seg med tanke på at jeg tidligere har måttet kjøre meg selv hardere på trening for å beholde plassen på laget, men poenget er det samme. Man må alltid utfordre seg selv for å bli bedre, sier Fàbregas.

Har spilt under Wenger, Guardiola og Mourinho
Chelsea-stjernen er også i den unike posisjonen at han har spilt under fire av de managerne som nå tilhører Premier Leagues topp seks, altså tre av de fem som jager hans nåværende arbeidsgiver i hælene.

KJENNER DE FLESTE: Både José Mourinho, Arsène Wenger og Pep Guardiola har vært Fàbregas' trener før Conte. Foto: Scanpix/montasje
KJENNER DE FLESTE: Både José Mourinho, Arsène Wenger og Pep Guardiola har vært Fàbregas' trener før Conte. Foto: Scanpix/montasje

Fàbregas ble formet, dyrket og fikk sitt gjennombrudd under Arsène Wenger i Arsenal, før en overgang til Pep Guardiolas Barcelona fulgte i 2011. Tre sesonger og seks troféer senere returnerte han til England da José Mourinho lokket ham til Chelsea sommeren 2014.

Nå spiller han altså under Conte, og selv om det ikke er blitt like mye spilletid som tidligere sesonger, er han klar på at han ønsker å bli i Chelsea.

– Forhåpentligvis. Jeg er veldig lykkelig her. Familien min og jeg elsker London. Vi er veldig begeistret for det nye prosjektet i klubben, og jeg har to og et halvt år igjen av kontrakten, sier Fàbregas.

Hva tror du? Ta diskusjonen på våre Facebook-sider!

Se Premier League på TV 2 Sumo, TV 2 Sportskanalen (Tippekampen lørdager for Get-kunder) og TV 2 Sport Premium!