Brennende kjærlighet, en deilig hverdagsrett

Dagens gjestekokk er Bent Stiansen. Han lager brennende kjærlighet, en dansk klassiker. Opprinnelig er det potetmos med stekte epler, karri og sprøstekt bacon. En enkel, smakfull hverdagsrett og en favoritt hos barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

God morgen Norges versjon av brennende kjærlighet

Dette trenger du:

Basis oppskrift:

  • 200-250 gram bacon
  • 2 løk
  • Potetmos:
  • Ca 700 g poteter, gjerne mandelpotet
  • 3-4 skiver sellerirot
  • Ca 2 dl varm/ lunken melk
  • 1-3 ss smør
  • salt, pepper
  • ev revet muskatnøtt

Slik gjør du det:

Begynn med å lage potetmos.

Skrell og del poteter og sellerirot i terninger/biter og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos til en glatt masse, tilsett smør og melk. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Grovhakk løken og skjær bacon i biter (som den grovhakkede løken). Stek løk og bacon i panne ved middels varme i ca. 20 min til løken blir lys karamellisert og bacon er gyllent.

Server potetmos med et godt dryss stekt løk og bacon.

Lag brennende kjærlighet som beskrevet.

Tilsett 1-2 epler i biter i pannen med løk og bacon. Tilsett finsnittet vårløk helt mot slutten og smak til med 1-2 ts karri. Pynt ev. med et par hele skiver stekt bacon.

Brennende kjærlighet, en dansk klassiker. FOTO: TV 2
Brennende kjærlighet, en dansk klassiker. FOTO: TV 2