BYTTER UT DAMA: Daniel-André Tande må klare seg uten følge i VM. Men søker trøst i
BYTTER UT DAMA: Daniel-André Tande må klare seg uten følge i VM. Men søker trøst i "kos" med hoppdressene.  Foto: Pedersen, Terje

Bytter ut damekos med dresskos

Daniel-André Tande har en haug med nye hoppdresser å «kose med» før VM.

Han har blitt kjent for å kose med sine hoppdresser.

– Når man skal fly langt i en dress, er det viktig å kose med den, slik at den har det bra, avslørte Tande overfor TV 2 før jul.

Før VM i Lahti har han en utfordring på kosefronten. Med seg i bagasjen har han et halvt dusin nye dresser som skal testes ut.

– Det blir veldig mye kosing. Får prøve ikke å bruke for mye energi på det sånn at man ikke blir helt utladet, humrer Tande.

– Mer dresskos

Etter hoppuka har han fått seg dame. Spørsmålet er om det har blitt for mye kosing med dama, i stedet for hoppdressene.

– Kan det være grunnen til at resultatene har vært svakere i det siste?

– Det har jeg ikke tenkt på. Men det kan fort vekk være, ler han

– Er dama di her?

– Nei, hun er ikke her. Så da blir det mye kosing med dressene, ler han.

Tande er den eneste på det norske laget som har hatt konkurransedyktig utstyr denne sesongen. Det vil si at han har fått teknikk, dress, ski og bindinger til å passe sammen. Og med sine gule dresser, har Tande lyst opp i den norske hoppverdenen i vinter. Likevel ser han forbedringspotensiale i de nye dressene som er med til VM.

– Fungert bra

– Det har fungert veldig bra i vinter. Men jeg skal prøve en ny cut på dressen som er bedre enn det jeg har hoppa med, sier han.

– Det har kommet nye varianter hos konkurrenter som er bedre enn de hadde på starten av vinteren. Så vi får se hvordan det funker. Ellers har jeg de gule dressene hengende på rommet som er klare ti å brukes.

Som alle skihoppere er han overtroisk på hvilke farger som fungerer. Men han er faktisk klar til å bytte ut de gule dressene som har hjulpet han til å bli verdens tredje beste hopper i vinter.

– Det er mye rart. Jeg har fått noen gullfargede, svarte, koksgrå, og røde varianter. Det blir mye fint, sier Tande.