– Mirakel at Løfshus har beholdt jobben

Svensk kommentator er rystet over landslagssjefens oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På tirsdagens pressekonferanse i Lahti hadde Norges Skiforbund ved Vidar Løfshus satt av tre plasser i lokalet til det de oppfatter som sine fremste kritikere.

De reserverte plassene til TV 2s Ernst A. Lersveen, VGs Leif Welhaven og Expressens Tomas Pettersson var det første som møtte norske journalister.

Løfshus fortsatte dagen med å rette kritikk mot medienes dekning av de to dopingsakene i norsk langrenn. Løfshus sa blant annet at mediapresset i kjølvannet av Martin Johnsrud Sundby-saken var en del av årsaken til at Therese Johaug endte opp med å bli dopingtatt. Det fikk norsk langrenns øverste politiske leder, Torbjørn Skogstad, til å sette kaffen i vrangstrupen. Etter en telefonsamtale måtte Løfshus beklage utspillet og legge seg flat.

Expressens Tomas Pettersson reagerer på måten Løfshus har opptrådt på i høst og vinter. Tirsdag ville Pettersson prate ut med Løfshus, men den norske landslagssjefen ville ikke ta imot Petterssons utstrakte hånd.

– Det var litt merkelig. Jeg var på den svenske pressekonferansen. Jeg fikk høre at det var en plass med navnet mitt på. Da jeg kom ned og ville prate med Løfshus foran kamera hadde han ikke tid. Det synes jeg var merkelig, ettersom har en stor del av dagen hadde pratet skitt om meg. Han ville tydeligvis ikke si noe ansikt til ansikt. Det var ikke så imponerende, sier Pettersson.

Kommentatoren synes Løfshus har taklet «frifinnelsen» på en dårlig måte.

– Det prates om dårlige tapere. Det finnes også dårlige vinnere om man på noen som helst måte kan kalle Norge en vinner i denne historien. Løfshus har vist seg ikke å være en spesielt dyktig vinner. Jeg mener norsk langrenn hadde hatt godt av en nedtonet og mer ydmyk holdning enn Løfshus viser nå, sier Pettersson.

Han synes det er rart at Løfshus har overlevd de to dopingskandalene.

– Jeg er utrolig overrasket over at Løfshus fortsatt er i jobben sin etter alt som har hendt. Landslaget har selv tatt på seg ansvaret for Sundby- og Johaug-saken. At den øverste landslagssjefen sitter igjen synes jeg er et mirakel. Jeg blir overrasket om han har jobben i neste sesong, sier Pettersson, og legger til:

– Det begynte med Sundby-saken. Jeg har savnet mye ydmyket i Løfshus' uttalelser og handlinger rundt disse sakene. Det tok ny fart etter rapporten til astma-utvalget. Løfshus slo seg raskt på brystet og gikk til angrep på alle som kritiserte utredningen, blant andre Johan Sares i Sverige. Jeg har sett noen sammenligninger med Donald Trump som angriper media, men det er kanskje å dra det litt langt. Det er ubalansert og unødvendig av Løfshus, og jeg kan tenke meg at flere i Norge også tenker.