– Rooney har fått grønt lys til å forlate United

Veien ligger åpen for en lukrativ overgang til kinesisk fotball.

Wayne Rooney reiste ikke med Manchester United-troppen til Frankrike før onsdagens møte med St. Etienne, og ser også ut til å miste søndagens Ligacup-finale mot Southampton.

Dermed kan tidenes mestscorende spiller på Old Trafford ha spilt sin siste kamp for Manchester United.

Det melder britiske The Mirror onsdag formiddag.

Avisen hevder å ha informasjon fra innsiden i Manchester United om at dirtektør Ed Woodward har gitt Rooneys agent Paul Stretford grønt lys til å få i orden en overgang til kinesisk toppfotball for 31-åringen.

Deadline Day i den styrtrike kinesiske ligaen faller førstkommende tirsdag, og dermed kan det se ut til at «De røde djevlenes» 4-0-seier mot Wigan i FA-cupen ble Rooneys siste kamp med Uniteds emblem på brystet.

– Ingenting kunne skje før Rooney slo Bobby Charltons scoringsrekord i klubben. Men alle viste at så fort den rekorden ble slått, så ville han vurdere mulighetene sine, sier en kilde nær klubben.

Se Rooney utslette sir Bobby Charltons scoringsrekord i videovinduet øverst!

Om en overgang kommer i orden før tirsdag melder avisen at flere kinesiske klubber står klare til å betale Manchester United tilbake de 300 millioner kronene de i 2004 la på bordet for å hente Rooney fra Everton.

I tillegg vil Rooney selv komme svært godt økonomisk ut av en overgang, da han ifølge rapportene vil kunne innkassere småpene 7,5 millioner kroner i ukelønn, noe som er mer enn dobbelt så mye som han tjener i Manchester United nå.

Tidligere i uken gjorde også José Mourinho det han kunne for å sette fart på ryktene om en nærliggende exit for Manchester Uniteds kaptein de siste sesongene.

– Jeg kan ikke garantere at jeg selv er her neste uke. Hvordan kan jeg garantere at en spiller er her neste sesong?

– Om Wayne forlater klubben er det ikke fordi jeg ønsker at han skal forlate klubben. Det er alt jeg kan garantere, sa Mourinho.