Foto: Pedersen, Terje

– Det Løfshus har sagt, får han stå for selv

Langrennslandslaget ønsker ikke ta stilling til den hardt pressede landslagssjefens uttalelser, men innrømmer at det har vært en tøff periode.

Vidar Løfshus skapte overskrifter tirsdag da han hevdet at trykket fra media var årsaken til at Therese Johaug ble tatt med det forbudte stoffet clostebol i blodet, og følgelig ble utestengt i 13 måneder.

Uttalelsene ble møtt med store øyne i Presse-Norge, og Skiforbundet kom senere på kvelden ut med en beklagelse på vegne av Løfshus.

På onsdagens pressetreff ble Løfshus naturlig nok tema igjen, men på spørsmål om landslagssjefens uttalelser ønsket ikke lagets mest rutinerte løper Marit Bjørgen å ta stilling til sjefens uttalelser.

– Det Vidar (Løfshus, journ.anm.) har sagt, får han stå for selv, så får vi konsentrere oss om det sportslige, sa Bjørgen som ikke ønsket å ta den diskusjonen noe videre.

Heller ikke Petter Northug jr., som tirsdag kom med flere små stikk i retning landslagssjefen, ønsket å uttale seg om hardt pressede Løfshus på nåværende tidspunkt.

– Jeg skjønner at det er et brennhett tema nå. Men jeg skal ikke si så mye annet enn at jeg lar denne saken svømme i sin egen sjø, så får vi se om jeg skyter fra hoften senere, sa han.

Kathrine Hersem innrømmet imidlertid at det har vært tøft å være norsk langrennsløper det siste halve året, til tross for at hun selv ikke har vært en del av det norske langrennslandslaget.

– Jeg har jo hatt en fordel med å være utenfor laget, for jeg har skjønt at det var veldig vanskelig for alle. Det har vært vanskelig nok utenfor, så det står respekt av det de på damelaget og Skiforbundet har klart å stå imot, sa Hersem.

Maiken Caspersen Falla, som i motsetning til Hersem, har vært en del av kvinnelandslaget i flere år, hadde en litt annen oppfatning.

– Jeg har ikke fått med meg hva Løfshus sa i går, så det kan jeg ikke svare på. Men det har egentlig bare vært veldig bra å være langrennsløper det siste halve året. Det har jo vært litt fokus på andre ting enn hva vi kanskje hadde håpet det skulle være når vi trente opp mot en sesong, men jeg synes at når man ser tilbake så har ting kommet ganske bra fem og vi har fått satt søkelys på ting som har løst seg bra, sa Falla.