– Nå må jeg snakke engelsk

Johannes Klæbo fikk panikk da han skjønte at han kom til å ta sin første verdenscupseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20 år gamle Johannes Klæbo er et av Norges håp på torsdagens sprint i ski-VM.

Trønderen regnes av mange som et større skitalent enn Petter Northug.

– Vi har jo hørt om navnet lenge og hadde ham med på egen treningssamling i regi av talent. Vi så at han hadde spisskompetanse som kreves i dagens langrenn. Og det har han tydeligvis utviklet enormt fra han var midt i juniorårene til han er senior nå. Der peker pilen rett vei, forteller Northug selv på onsdagens pressekonferanse.

På skiskolen var det også kursing i mediatrening, og det var en ting Klæbo ikke imponerte på.

– Han var dårlig i engelsk og det har han jobbet lite med. Han har tydeligvis hatt riktig fokus. Han har nok jobbet med det som kan ta ham fra a til b i skiløypen, ler Northug.

For da 20-åringen tok sin første verdenscupseier i Otepää i helgen, så var det seiersintervjuet som satte en skrekk i ham.

– Det var sånn at da jeg gikk inn i siste sving, så var det en ting som slo meg; Nå er jeg nødt til å snakke engelsk. Jeg skjønte at det bare var å komme seg over mål. Men jeg begynte ganske tidlig å tenke på at jeg måtte finne på noe lurt å si, smiler han.

Men Klæbo lar ikke det kommende seiersintervjuet stoppe ham dersom han er på vei mot gull i VM-løypen torsdag.

– Hvis det blir det samme at jeg tenker det i siste sving nå også, så skal det gå bra, tenker jeg, lover Trondheims-gutten.

Klæbo er også en som ofte går sine egne veier. Der andre velger å roe ned inn mot konkurranser, så trener han også dagen før.

I tillegg er han veldig opptatt av å henge med i utviklingen. Han er ikke redd for å prøve nye ting.

– Det handler vel om at det skal gå fortest mulig. Skal man ta nye steg, så må man tenke på utvikling. Det handler om alt fra forskjellige stilarter, til sko og hva en har i skoen. Jeg har prøvd å være i forkant der og synes jeg får et mentalt overtak hvis jeg er nøye på slike ting, sier Klæbo.