Foto: Pedersen, Terje

– Løfshus vil bli vurdert etter VM

Langrennskomiteen vil ikke frede Vidar Løfshus.

Langrennskomiteen i Norges Skiforbund er ikke fornøyd med landslagssjef Vidar Løfshus sine utspill i forkant av VM i Lahti. Langrennskomiteen hadde møte i går og der ble denne saken tema.

– Jeg snakket med Vidar i går kveld og vi ble enig om at vi nå skal konsentrere oss om det sportslige, sier Torbjørn Skogstad, leder i langrennskomiteen til TV 2.

– Ba langrennskomiteen Vidar Løfshus om å beklage utspillet der han påsto at det var medias skyld at Therese Johaug avla positiv dopingprøve?

– Det har jeg ingen kommentar til. Hva vi snakket om blir mellom oss, langrennskomiteen ønsker ikke å bidra til mer diskusjon om denne saken, sier han.

– Hva synes langrennskomiteen om denne type oppmerksomhet?

– Det er vel ingen som synes det er greit, sier Skogstad

– Du som leder ba i fjor høst om at alle i langrenn må vise større ydmykhet?

– He he, jeg skulle vel ønsket en annen form for kommunikasjon enn dette, sier han.

– Har Vidar Løfshus tillit i langrennskomiteen?

- Vi diskuterer selvsagt ikke den slags saker i media. Etter VM skal vi evaluere, det inkluderer også hans posisjon, sier Torbjørn Skogstad.

TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset er enig i at Løfshus' uttalelser var uheldige, men tror trykket på landslagssjefen vil avta.

– Vidar kommer til å få litt trøkk på dette. Men akkurat det går av. Så får folk mene hva de vil om uttalelsene til Vidar. Han står sikkert for disse uttalelsene. Så har han beklaget dem, for det var veldig dumt det han sa, sier Hjelmeset.