Agüero og City med utrolig avslutning i vanvittig åttemålsthriller

Manchester City lå under 2-3, men vant 5-3 i en kamp for historiebøkene.

Manchester City-Monaco 5-3

– Det er en magisk kamp, skrev The Times anerkjente fotballskribent Henry Winter på Twitter da Sergio Agüero hamret inn 3-3 på Etihad.

Men første kamp i Champions Leagues åttedelsfinale var langt fra over.

Før dommeren blåste i fløyten hadde City snudd 2-3 til 5-3-seier i en kamp der begge lag var mer opptatt av å angripe enn å forsvare seg.

Kampen inneholdt det meste: Utrolige scoringer fra Falcao og Agüero. Straffebom fra førstnevnte, og en straffe som aldri ble gitt til sistnevnte. Keepertabber og raseri mot dommere.

Kanskje ikke rart at Rio Ferdinand spør om det var årets kamp så langt.

– Dette er en utrolig kamp. Du må gi City heder og ære. De har viste fantastisk karakter, og Monaco er tom for energi. City er sterkere fysisk og mentalt og Monaco ser seg rundt og syns synd på seg selv, sa BBC-ekspert Chris Waddle.

En fest for de nøytrale, men ikke noe styrketegn for lagene.

– Jeg tror ikke noen av disse lagene vinner Premier League. Man kan ikke slippe inn mål på den måten, og å vinne Champions League, men det er slik de spiller. Defensivt er ingen av lagene gode nok.

Og det vet også City-spillerne.

– Det er vanskelig å ligge under, men guttene gjorde en god jobb. Vi spilte vår fotball, holdt oss til det, og til slutt ga det oss seieren. Men til sjuende og sist må vi bli bedre i forsvar også, sier en av fire City-målscorere; Raheem Sterling.

Eksploderte

Leroy Sané satte inn 5-3 og fikk dermed være med på å avslutte festkvelden han var med å kickstarte. For det var vertene som tok ledelsen da David Silva og Leroy Sané kombinerte på venstrekanten.

Sané spilte ballen på tvers inn foran mål til Raheem Sterling, som uten problemer satte inn 1-0.

Gjestene slo tilbake nesten umiddelbart.

Willy Caballero har fått plass mellom Citys stenger på bekostning av Claudio Bravo, men han var ikke spesielt heldig fem minutter senere.

Et utspill havnet hos en Monaco-spiller og kort tid etter svinger Fabinho ballen inn foran mål. Der var Manchester United- og Chelsea-floppen med en strålende stupheading.

Agüero fikk gult for filming

Tre minutter senere ble Sergio Agüero spilt fri av Kevin De Bruyne. Agüero går i bakken etter å ha spilt ballen forbi Monaco-keeper Subasic, men da alle trodde at dommer Lahoz hadde dømt straffespark dro han opp det gule kortet til den argentinske stjernespissen.

Kontakt mellom beina til Subasic og Agüero var det så definitivt, men dommeren mente at City-spissen konstruerte situasjonen.

Fem minutter før slutt var bortelaget i ledelsen. Et hurtig frispark sendte stortalentet Kylian Mbappé alene med keeper, og 18-åringen gjorde ingen feil.

1-2 til pause, men dramaet var langt fra over.

Straffebom, keepertabbe og Falcao-magi

Fem minutter ut i andre omgang fikk gjestene straffespark. Nicolás Otamendi var for sent inne mot Radamel Falcao, og dommeren pekte på straffesparket.

Falcao gikk imidlertid i fellen og tok straffesparket selv. Et elendig skudd midt på Caballero, som hadde ingen problemer med å holde ballen ute.

Det burde heller ikke hans motpart i Monaco-buret hatt åtte minutter senere. En markkryper fra Sergio Agüero burde ha vært barnemat for en keeper på Champions League-nivå, men Subasic klarte ikke å stoppe ballen.

2-2, og Agüero skyndet seg med å få ballen tilbake til midten.

Da dro Falcao frem sin magiske evner.

Colombianeren dro av John Stones, men avslutningen som fulgte fortalte om en spiss som er proppfull av selvtillit. En chip tilbake i motsatt hjørne, og spissens andre mål.

– For en klassespiller Falcao er. Etter å ha bommet på en straffe har han kvaliteten til å avslutten som den toppspissen han er, skriver Bojan Krkic på Twitter.

Agüero – målscorer og tilrettelegger

Men ledelsen skulle utlignes igjen, og Sergio Agüero ville ikke være dårligere i målprotokollen enn Falcao.

En corner fra David Silva endte hos argentineren som på hel volley hamret inn 3-3. Om hans første mål var heldig, var dette pur dyktighet.

Stones ble rundlurt av Radamel Falcao på 2-3, men et kvarter før slutt kunne midtstopperen slippe jubelen løs.

Et hjørnespark ble fluktet videre til Stones som helt umarkert kunne sett inn 4-3.

Og Monacos forsvar var i oppløsning. Først fikk Agüero én mulighet til å score sitt tredje. Da han fikk en ny mulighet bare minutter senere, var det en uselvisk spisstjerne som så at City var tre spillere alene med franskmennenes keeper.

Agüero trillet ballen til Leroy Sané som satte 5-3.

Et hat trick-skremmeskudd fra Falcao senere kunne alle involverte puste ut.

– De tre målene vi slapp inn er fra et personlig synspunkt noe vi må jobbe med, men vi hadde fantastisk lagånd, stor vilje og fantastiske mål, sier John Stones etter kampen.

Også den andre kampen tirsdag ble en målorgie.

Atlético Madrid vant 4-2 borte over Leverkusen.

Sportsnyhetene: Se Atlético vinne