Oilers sviktet og skapte ny spenning i toppen

En seier mot Storhamar ville langt på vei sikre Oilers seriemesterskapet med to kamper igjen. Slik gikk det ikke.

Storhamar-Oilers 4-1

Nå blir det vanskeligere å sikre tittelen for de seiersvante fra Stavanger. Storhamar vant 4-1 tirsdag kveld da Oilers falt sammen i andreperioden. Se sammendrag øverst.

Etter kampen var Oilers-trener Pål Gulbrandsen nådeløs i omtalen av eget lags innsats.

– Jeg synes vi er jålete og fine. Vi snakker om å spille hardt og enkelt og få pucken på mål. Det må vi snart begynne å gjøre. Storhamar holder oss på utsiden, og vi holder på å se fancy ut. Det funker ikke, konstaterer han.

– Hvorfor?

– Du må spørre spillerne. De må ta ansvar. Vi må slutte å rote og begynne å handle. Gjøre det enklere der ute. Vi er i en blindgate nå.

Andreplasserte Lørenskog kan nå kutte avstanden fra fem til to poeng med seier over Manglerud Star torsdag.

Oilers har likevel tittelen i sine egne hender. I de to siste serierundene møter de Kongsvinger og VIF hjemme, mens Lørenskog har Lillehammer borte og Stjernen hjemme.

Her får du oversikt over Get-ligaen.

Oilers ledet etter førsteperioden. Dan Kissel scoret etter 16 minutter. Tommy kristiansen hadde assist.

I andreperioden tok det seg kraftig opp i «fjøset» på Hamar.

Hjemmelaget fikk fart på skøytene og snudde kampen til en 3-1-ledelse i løpet av perioden. Hampus Gustafsson, Erik de la Rose og Alexander Reichenberg sto bak scoringene.

Publikum fikk underholdning da Oilers' Tommy Kristiansen og Storhamars Joonas Rönnberg røk i tottene på hverandre. Begge ble utvist, men kranglingen fortsatte i boksen. Rönnberg gjorde tydelige tegn på at hans fyldige skjeggvekst gjorde ham overlegen Kristiansen.

Oilers hadde nok planer om å snu kampen i siste periode, men Anders Gulliksen var effektiv og økte Storhamars ledelse til 4-1 før det var spilt tre minutter.

Etter det fikk Storhamar kampen under kontroll og sikret inn til seier.