Oilers sviktet og skapte ny spenning i toppen

En seier mot Storhamar ville langt på vei sikre Oilers seriemesterskapet med to kamper igjen. Slik gikk det ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar-Oilers 4-1

Nå blir det vanskeligere å sikre tittelen for de seiersvante fra Stavanger. Storhamar vant 4-1 tirsdag kveld da Oilers falt sammen i andreperioden. Se sammendrag øverst.

Etter kampen var Oilers-trener Pål Gulbrandsen nådeløs i omtalen av eget lags innsats.

– Jeg synes vi er jålete og fine. Vi snakker om å spille hardt og enkelt og få pucken på mål. Det må vi snart begynne å gjøre. Storhamar holder oss på utsiden, og vi holder på å se fancy ut. Det funker ikke, konstaterer han.

– Hvorfor?

– Du må spørre spillerne. De må ta ansvar. Vi må slutte å rote og begynne å handle. Gjøre det enklere der ute. Vi er i en blindgate nå.

Andreplasserte Lørenskog kan nå kutte avstanden fra fem til to poeng med seier over Manglerud Star torsdag.

Oilers har likevel tittelen i sine egne hender. I de to siste serierundene møter de Kongsvinger og VIF hjemme, mens Lørenskog har Lillehammer borte og Stjernen hjemme.

Her får du oversikt over Get-ligaen.

Oilers ledet etter førsteperioden. Dan Kissel scoret etter 16 minutter. Tommy kristiansen hadde assist.

I andreperioden tok det seg kraftig opp i «fjøset» på Hamar.

Hjemmelaget fikk fart på skøytene og snudde kampen til en 3-1-ledelse i løpet av perioden. Hampus Gustafsson, Erik de la Rose og Alexander Reichenberg sto bak scoringene.

Publikum fikk underholdning da Oilers' Tommy Kristiansen og Storhamars Joonas Rönnberg røk i tottene på hverandre. Begge ble utvist, men kranglingen fortsatte i boksen. Rönnberg gjorde tydelige tegn på at hans fyldige skjeggvekst gjorde ham overlegen Kristiansen.

Oilers hadde nok planer om å snu kampen i siste periode, men Anders Gulliksen var effektiv og økte Storhamars ledelse til 4-1 før det var spilt tre minutter.

Etter det fikk Storhamar kampen under kontroll og sikret inn til seier.