Pa-Modou Kah og datteren Nahla.
Pa-Modou Kah og datteren Nahla. Foto: instagram.com/boykah

Pa-Modou Kah (36) legger opp med rørende brev til datteren (2)

– Du er grunnen til at jeg kan se tilbake med en følelse av tilfredshet og fremover mot et ny kapittel.

Pa-Modou Kah (36) har nå avsluttet karrieren.

Siste stoppested ble MLS-klubben Vancouver Whitecaps.

Han markerer karrierepunktumet med et brev til datteren Nahla (2) på klubbens hjemmesider.

– Du er grunnen til at jeg kan se tilbake med en følelse av tilfredshet og fremover mot et ny kapittel, skriver Kah, som startet karrieren i Skeid før han gikk til Vålerenga.

Han fikk ti kamper for det norske landslaget.

– Du er min største bragd, og min største drøm var å få gå ut på banen med deg. Det fikk jeg gjøre, og jeg vil alltid være takknemlig. Jeg kommer fremdeles til å se etter deg på tribunen, men fra nå av som trener, skriver 36-åringen.

Han forteller videre i brevet om da han som åtteåring forlot Gambia og til slutt valgte å spille for det norske landslaget for å nå målene som fotballspiller.

Pa-Modou Kah ber datteren om å følge hans eksempel:

– Du må få noen til å se deg, få dem til å tro på deg og gi deg en sjanse. Drøm stort.

Kah skriver at han forlot VIF for svenske AIK fordi Zlatan Ibrahimovic ble solgt fra Malmö til Ajax, og han ville prøve å komme seg ut i Europa samme vei. Etter halvannet år i Sverige ble Kah solgt til nederlandske Roda. Det var også der han møte kvinnen som skulle bli Nahlas mor.

I 2011 begynte midtøsten-eventyret hans. Først spilte Pa for Al Khor, så Qatar SC og Al-Wheda. I 2013 gikk han til Portland Timbers i MLS før han nå avslutter i Vancouver Whitecaps.

– Å spille i MLS ga meg tilbake lidenskapen. Vennene vi fikk i Portland, de du kaller onklene og tantene dine i dag, vil alltid være en del av livene våre. Og ikke glem, du ble laget i Portland, skriver Kah.

Manchester Uniteds Roy Keane (tv) og Vålerengas Pa-Modou Kah scoret begge et mål i privatkampen på Ullevaal stadion i 2002. 
Manchester Uniteds Roy Keane (tv) og Vålerengas Pa-Modou Kah scoret begge et mål i privatkampen på Ullevaal stadion i 2002.  Foto: Junge, Heiko

– Vancouver har vært fantastisk. Det er stedet du ble født, vår lille, kanadiske jente. Kanskje du en dag gjør byen og landet stolt.

Han takker også moderklubben Skeid, Donato Biagio and Knut Arild Løberg for at de hentet ham til VIF og Stig Ove Sandnes, som overtalte ham til å spille for Norge.

Nå er Pa-Modou Kah assistenttrener for andrelaget til Whitecaps.