SJEF OG SPILLER: Mourinho og Rooney under Premier League-kampen mot Hull.
SJEF OG SPILLER: Mourinho og Rooney under Premier League-kampen mot Hull. Foto: Dave Thompson

Mourinho kan ikke garantere at Rooney blir i United

– Dere må spørre ham, sier manageren om Kina-ryktene knyttet til Wayne Rooney.

Wayne Rooney er heftig linket med en overgang til Kina.

På dagens pressekonferanse før Manchester Uniteds Europa League-kamp mot St. Etienne på onsdag ville ikke Mourinho garantere at Rooney var i klubben ved sesongslutt.

Overgangsvinduet i Kina stenger først på tirsdag, og på direkte spørsmål om Rooney er i klubben når denne sesongen er over svarte United-manageren følgende:

– Dere må spørre ham, sa Mourinho.

– Jeg kan ikke garantere at jeg selv er her neste uke. Hvordan kan jeg garantere at en spiller er her neste sesong?

Han var imidlertid klar på at det ikke er et mål for ham å kvitte seg med 31-åringen.

– Om Wayne forlater klubben er det ikke fordi jeg ønsker at han skal forlate klubben. Det er alt jeg kan garantere, sier Mourinho.

– Jeg vil aldri prøve å skubbe en klubblegende til et annet sted. Så dere må spørre ham om han ser for seg å flytte på seg. Jeg ønsker ikke at han forlater klubben.

Ifølge Telegraph tror flere kinesiske klubber at det finnes muligheter for å signere 31-åringen før overgangsvinduet stenger i Chinese Super League (CSL) den 28. februar.

Rooney skal allerede fått et lønnstilbud på bordet som vil sikre den engelske landslagsspilleren en årslønn på vanvittige 350 millioner kroner i Kina.

Beijing Guoan og Guangzhou Evergrande Taobao er to av klubbene som har Rooney øverst på ønskelisten.

Wayne Rooney var tilbake i trening etter tirsdag etter skadeplager, men 31-åringen er ikke med til bortekampen mot St. Etienne.

United har uansett 3-0 å gå på.

– Dersom vi gjør jobben vår er det en umulig oppgave for St. Etienne å hente inn, sier Mourinho som ikke er sikker på om Rooney blir spilleklar til ligacupfinalen i helgen.