RIVALER: Petter Northug og Calle Halfvarsson møtes til ny duell på torsdagens sprint. Northug har pleid å gå seirende ut av de fleste.. Her fra VM i 2013.
RIVALER: Petter Northug og Calle Halfvarsson møtes til ny duell på torsdagens sprint. Northug har pleid å gå seirende ut av de fleste.. Her fra VM i 2013.

– Northug skal være glad for at han har gått fort tidligere

Svenske Calle Halfvarsson mener Petter Northug ga bort plassen til Hans Christer Holund for å slippe å bli vraket.

Petter Northug var i et skøyeraktig humør da han pratet med media to dager før VM-sprinten i Falun.

Mandag valgte 31-åringen å gi bort plassen sin i Norges 12. mannstropp til Hans Christer Holund. Det betyr at Northug kun kan gå VM-sprinten og femmila, øvelsene hvor han er tittelforsvarer.

Northugs gest har blitt lagt merke til i Sverige, men rivalen Calle Halfvarsson klør seg fortsatt litt i hodet.

– Det var snilt gjort mot Holund, men jeg forsto ikke hva han ga bort. Northug var jo ikke klar for de andre distansene. Han sa vel fra seg plassen før han ble vraket, uten at jeg vet om det var taktikken hans, sier Halfvarsson til TV 2.

Halfvarsson, som har vært en av Northugs favoritt-skyteskiver de siste sesongene, mener mosbyggen kan takke gamle meritter for at han får gå i Lahti.

– Han skal være glad for at han har gått fort tidligere sånn at han får gå sprinten og femmilen. Det har vært kjedelig å se hvilken form han har vært i, men jeg bryr meg ikke så mye om Petters form. Jeg må fokusere på meg selv og hva jeg selv må gjøre.

27-åringen fra Sågmyra har nemlig skumle planer om å ta medalje i Lahti. Første mulighet kommer i torsdagens sprint, men svensken innrømmer at mye skal klaffe.

– For å ta gull må jeg ha gode ski, god dagsform og litt tur, sier han.

Glad for å slippe Klæbo
Halfvarsson peker på de norske sprinterne, franskmennene og italienske Federico Pellegrino som sine største konkurrenter i sprinten. Hovedmålet til Halfvarsson i VM er lørdagens tremil. Han er glad stjerneskuddet Johannes Høsfløt Klæbo ikke skal gå den distansen.

– Han var helt i toppen i Lillehammer. Da ble han nummer to. Klæbo er en dyktig avslutter. Norge har gode løpere som ikke får gå. Tar de ikke gull, har de kanskje en løper som sitter hjemme som kunne tatt gull, sier Halfvarsson.

Likevel vil han, etter litt betenkningstid, heller møte Klæbo enn Finn Hågen Krogh på ankeretappen på stafetten.

– Klæbo ser veldig sterk ut nå, men Krogh har litt mer erfaring. Jeg velger Klæbo, smiler han.