Kultkeeperen har sagt opp etter pai-skandalen

Det bekrefter Suttons manager Paul Doswell.

Se Wayne Shaw (45) spise pai på innbytterbenken i videovinduet øverst!

Sutton-Arsenal 0-2

Sutton-keeper Wayne Shaws pai-spising har fått uante konsekvenser.

Manager Paul Doswell bekrefter til Sky News at Shaw har levert sin avskjedigelse etter episoden som har ført til etterforskning for brudd på gamblingreglene..

Dermed endte Suttons cup-eventyr med en bismak.

– Jeg våknet i morges til en storm av kritikk. Klubben har håndtert det hurtig, sier Doswell til Sky News.

– Wayne har tilbudt sin oppsigelse til styreformannen, og det har blitt godtatt. Det er en trist slutt på en god historie.

– Spurte dere ham om å gi seg?

– Ja, vi gjorde det. Klubben var svært skuffet over måten vi ble fremstilt på fra det 82. minutt og utover. Vi har vært veldig bekymret over hva som kunne skje med klubben, meg selv eller andre involverte. Det er klart i FAs regler at man ikke kan vedde. Selv om dette var et morsomt veddemål, eller hva det nå var er det ikke akseptabelt. Det er med et veldig tungt hjerte, for han er en veldig god venn av meg, men jeg tror styret følte at de ikke hadde noe annet valg, sier manageren.

– Det var en ærlig feil. Han har fått mye mer oppmerksomhet i det siste enn han er vant til. Han er en fantastisk fyr, men han er blitt feid beina under. Hans vurderingsevne var ikke bra i går, og han kommer til å betale prisen for det.

Etterforskes

Bakgrunnen er altså at Shaws pai-spising etterforskes for brudd på gambling-reglene.

«Gamblingkomitéen sier at den etterforsker om det har forekommet brudd for veddemålsforeskriftene i løpet av Arsenals FA-cupseier over Sutton», skrev BBC tidligere tirsdag.

Før kamp åpnet nemlig en bookmaker opp for spill på at Suttons 45 år gamle veterankeeper og oppmann kom til å bli filmet av TV-kameraene mens han spiste pai, og drøyt åtte minutter før slutt skjedde det.

Les også: Waynes (45 år og 146 kg) pai-spising kan ha vært brudd på FAs gambling-regler

Shaw innrømmet etter kampslutt at han visste om muligheten for å vedde på pai-spising, men sa også at verken han eller lagkameratene hadde plassert penger.

– Alle byttene var brukt og vi lå under 0-2. Jeg tror det var noen som hadde veddet, men vi har åpenbart ikke lov til det. Jeg tror det var noen kompiser og noen av supporterne. Jeg tenkte jeg ville småerte og more dem litt, sa han.

Gamblingkomitéen: – Integritet innen sport er ikke noen spøk
Gamblingkomitéen, som lisensierer og regulerer gambling i Storbritannia, sier at de skal se på om det var noen uregelmessigheter i bettingmarkedet og skal etablere om operatørene har imøtekommet lisenskravene som kreves for å utøve sin virksomhet med integritet.

– Integritet innen sport er ikke noen spøk, og vi har åpnet en etterforskning for å fastslå nøyaktig hva som foregikk, sier direktør Richard Watson.

TV 2s ekspert: – Dette må det være rom for
TV 2s oddsekspert Jesper Mathisen moret seg stort over mandagskveldens store hendelse.

– Jeg synes jo dette her er strålende. Vi er en del av underholdningsbransjen, og her er det noen som har kjørt et stunt. Det er det folk snakker om og ler av i dag. Det er det folk husker fra den kampen. Det folk husker er den paien. Det må det jo være rom for, sier han.

Mathisen forklarer at ni-oddseren på at Shaw ville spise pai neppe er noe som har skapt furore på markedene rundt omkring.

– Det er antydninger om FAs lover or regler, men her er det snakk om et spill der det er begrensninger rundt hvor mye en kan satse. Det er ikke mange pundene du har hatt lov til å satse, og det er ingen som er blitt rike på denne pai-spisingen. Det er kanskje bare noen som har fått råd til et par pai til. Sett fra et markedsføringsperspektiv så er dette strålende løst, sier han.

Bettingselskapet Sun Bets la ut en tweet der de informerte om at de har betalt ut et femsifret beløp, altså over 10 000 pund (drøyt 100 000 kroner) etter pai-oddsen.

– Det er peanøtter. Det har nok vært ganske mange enkeltspill. Og ingen kan jo sjekke om disse summene faktisk stemmer. Grensen for hva man kan satse på slike spill ligger normalt rundt 1000 norske kroner eller 100 britiske pund, sier Mathisen.

Sport og Spill: Sjekk Jespers oddstips her!

LER AV DET HELE: TV 2s oddsekspert Jesper Mathisen synes pai-spisingen mandag var strålende. Foto: TV 2
LER AV DET HELE: TV 2s oddsekspert Jesper Mathisen synes pai-spisingen mandag var strålende. Foto: TV 2

Sammenlignes med Bendtner, bortsett fra straffen
TV 2s oddsekspert mener bookingselskapet har gjort en god jobb, og fått akkurat den oppmerksomheten de ønsket seg.

– Markedsføringen de har fått er vel verdt kanskje 100 ganger så mye som det de har måttet betale ut? Ikke vet jeg, men de er nok godt fornøyd i dag, sier han.

Mathisen sammenligner det med da Nicklas Bendter dro ned shortsen sin og jublet med en boxershorts der det stod Paddy Power. Mathisen tror dog ikke at Shaw kan vente seg straff i samme klasse som Bendtner fikk den gangen.

– Den gangen henviste han direkte til Paddy Power. Men han fyren her ser jo ut som om han har spist noen paier før i livet. Så sånn sett bevarer han jo troverdigheten sin, sier han.

Les også: Trusen til Bendtner er verdt over 100 millioner

Mathisens kollega Kasper Wikestad skrev på Twitter mandag at han ikke var imponert over denne delen av Sutton-eventyret.

– Artig med Wayne Shaw og paispising, men var det et PR-triks? Sutton valgte å melke denne muligheten det hakket for mye og tok med Sun Bet på laget. Det var ikke så sjarmerende, skrev han på Twitter mandag kveld.

Mathisen: – Jeg lo da jeg så det, og jeg ler når jeg ser forklaringen i dag
Men der Kasper er kritisk, har Jesper en mer humoristisk holdning til det hele.

– Jeg klarer ikke å bli forbannet på dette her, for dette er bare morsomt. Jeg klarer ikke å hisse meg opp som min kollega her. Jeg lo da jeg så det, og jeg ler når jeg ser forklaringen i dag på hvorfor det sannsynligvis har skjedd, sier oddseksperten.

Mathisen retter kun én pekefinger, og den går til dem som tror at man har kunnet få åtte ganger pengene igjen for å vedde på dette utfallet. TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller sa blant annet det på luften.

– Det må jeg si til Simen. Her var det ni i odds. Ikke åtte. Det er veldig fort gjort å tro at 8-1 er åtte, men det er faktisk ni, sier oddseksperten. Man får nemlig også igjen innsatsen, så 8-1 er i praksis 9/1, forklarer han.

Sport og Spill: Sjekk Jespers oddstips her!

Se Wayne Shaw (45) spise pai på innbytterbenken i videovinduet øverst!