Stavanger Oilers-spillere jubler etter scoring i seriekampen mot Vålerenga på Jordal Amfi tidligere i sesongen. I kveld kan siddisene i praksis bli seriemester.
Stavanger Oilers-spillere jubler etter scoring i seriekampen mot Vålerenga på Jordal Amfi tidligere i sesongen. I kveld kan siddisene i praksis bli seriemester. Foto: Junge, Heiko

Hockeythriller på Hamar i kveld

– Sesongens viktigste kamp for begge lag, sier TV 2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Stavanger Oilers kan i praksis sikre seriemesterskapet mens Storhamar kan klatre til 3. plass på tabellen. Det er duket for en herlig hockeythriller på Hamar i kveld.

Se Storhamar - Stavanger Oilers direkte på TV 2 Zebra og tv2sumo.no fra kl. 18.50!

TV 2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm tror på en svært tett og jevn toppkamp i CC Amfi.

– Hadde du spurt meg for en uke siden så hadde jeg sagt at Oilers vinner dette lett. Men det har skjedd noe med Storhamar den siste uken etter 3-0-seieren over Stjernen og kanskje årsbeste i 2-1-seieren borte mot Frisk Asker i helgen, sier Dahlstrøm.

TV 2-eksperten er ikke alene om å forvente en tett og tøff match på Hamar i kveld. Men Stavanger Oilers-trener Pål Gulbrandsen gleder seg også til kveldens toppkamp.

– Det blir trøkk og en god ramme på Hamar. Det kommer til å bli et race. Sånne kamper som dette er morsomme å spille og jeg forventer et tett og tøft toppoppgjør. Storhamar har fått en del spillere tilbake fra skade og har vist at toppnivået er høyt. Vi må levere i dag og vi må spille smart og samlet samtidig som vi skal trøkke på fremover, sier Oilers-sjefen.

Med seier på Hamar i kveld er Stavanger Oilers minimum fem poeng foran Lørenskog med to kamper igjen i grunnspillet. Og når motstanderen heter Kongsvinger i neste kamp på hjemmebane, er det liten tvil om at Oilers i praksis er seriemester med seier på Hamar i kveld.

– Vi tenker på hva vi skal gjøre i dag for å spille en bra kamp. På arbeidsoppgavene vi skal gjøre. Og på hvordan vi skal få kollektivet til å fungere. Vi løp mye rundt uten mening i tapet mot Stjernen i helgen. Det må vi rette til i dag. Vi tenker kun på at vi skal prestere en god kamp. Vi kan ikke tillate oss å tenke «dersom atte, hvis om atte», sier Gulbrandsen.

Men Oilers-treneren er ikke i tvil om hva som er målsettingen for sesongen.

– Da vi samlet oss i juli og satt målsettingen for grunnspillet var det å bli seriemester. Den gjelder selvsagt fortsatt. Det betyr mye for oss, avslutter Oilers-sjefen.

Trenerkollega og Storhamar-sjef Sjur Robert Nilsen svarer dette på spørsmål om hva han forventer seg av kveldens kamp.

– Det er selvsagt to lag som vil vinne. De vil å spille det seriemesterskapet hjem og vi vil krige for et best mulig utgangspunkt til sluttspillet, sier Nilsen.

Etter en dårlig start på sesongen minner Storhamar-sjefen om hva som har skjedd i siste del av sesongen.

– Hvis du ser på de siste 25 kampene så har Oilers 47 poeng mens vi har 46 poeng. Lørenskog har 54 poeng og er best på de siste 25 kampene. Men vi er altså bare ett poeng bak Oilers, avslutter Nilsen.