Foto: Nesvold, Jon Olav

Gro Hammerseng-Edin legger opp

Gro Hammerseng-Edin gjør som ektefelle Anja og gir seg etter sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at Anja Hammerseng-Edin (34) legger opp etter sesongen.

Tirsdag kom meldingen om at hennes ektefelle og lagvenninne Gro Hammerseng-Edin (36) også gir seg med håndball når sesongen med Larvik er over.

Det bekrefter den tidligere landslagsstjernen selv overfor TV 2.

– Jeg har bestemt meg! Jeg skal ut på nye eventyr etter sesongen, sier hun til TV 2.

– Jeg er litt vågal, for jeg har bestemt meg uten at jeg har en plan for hva jeg skal gjøre videre, sier hun.

36-åringen fortalte det til sine lagvenninner mandag etter at Anjas nyhet kom ut.

– Jeg sa det til jentene i går. De ble litt overrasket, selv om de ikke bør bli det. Jeg er tross alt snart 37 år. Mange trodde jeg skulle ta et år til. Men det er deilig å kjenne på at dette er et valg og ikke noe uunngåelig. Jeg gir meg mens kroppen fortsatt holder, sier hun.

Hammerseng-Edin innrømmer at det kom noen tårer da hun fortalte det til Larvik-jentene.

– Det verste er å si det til jentene. Det er de som er det viktigste for meg, så det var tøft. Det ble selvfølgelig litt tårevått og jeg synes det var vanskelig, men da det var gjort føles det veldig bra, sier hun.

– Jeg har vært ekstremt privilegert og heldig som har fått hatt denne jobben i så mange år. Det blir litt vemodig og rart, men veldig spennende å gå ut i noe nytt, sier hun.

36-åringen benekter at avgjørelsen har noe som helst med Larviks utfordrende økonomiske situasjon å gjøre.

– Det har ingenting med det å gjøre. Til tross for alt rundt, så føler jeg fortsatt at jeg har hatt og har verdens kuleste jobb. Jeg har vært i denne situasjonen i andre klubber med økonomiske utfordringer. Jeg er vant til det og har overhodet ikke noe med min beslutning nå å gjøre, sier hun.

Hammerseng-Edin har vært med å ta hele seks mesterskapsmedaljer med det norske kvinnelandslaget, blant annet OL-gull i Beijing i 2008. I tillegg har det også blitt Champions League-triumf med Larvik.

– Man prøver å tenke minst mulig når man er oppe i det. Jeg ser tilbake med enorm takknemlighet og glede over det jeg har fått være med på. Men nå når jeg føler at jeg har hatt tid til å tenke over det jeg har vært med på, og ser bilder og tenker av og til «herregud, det er jo fantastisk», sier hun.

– Høydepunktet er alle menneskene jeg har møtt og blitt glad i og at jeg har fått dele opp- og nedturer med folk jeg er glad i. Jeg har til og med møtt min kone gjennom håndballen, sier hun.

Bakspilleren med 167 kamper med flagget på brystet, trekker særlig frem triumfen med Larvik som et av karrierens aller største høydepunkter.

– OL var selvfølgelig stort å vinne, men å vinne Champions League med Larvik henger utrolig høyt. Det er noe at det jeg er aller mest stolt av, sier hun.