Julie Bergan og Seeb klare for X Games: – Jeg har prestasjonsangst

FORNEBU (TV 2): Popkometen Julie Bergan (22) håper at X Games kan bli starten på en internasjonal karriere.

I kunstnerduoen Broslos romlige studio i en betongkloss utenfor Telenor Arena, er popstjerna Julie Bergan (22) full i gang med å spille inn en rekke klipp på både norsk og engelsk.

– Yo, I'm Julie Bergan! gliser hun til kamera, mens en mann i et litt bisart snømann-kostyme hopper rundt henne, og snøen daler ned fra snømaskinen.

Onsdag er nemlig det glade budskap klart til å slippes: Julie Bergan er blant årets artister som skal løfte X Games-festen til det nivået Alan Walker satte i fjor med «Faded».

Like etter at Walker spilte på X Games hoppet låta opp på listene over mest streamede hits – og ble der.

– Jeg kan jo si at jeg får litt prestasjonsangst! smiler Julie Bergan.

Håper på internasjonal karriereløft

Den norske popkometen har riktignok etablert litt av en karriere allerede – låta «Arigato» toppet hitlistene i ukevis, og hun har høstet lovord i musikkmagasinet Billboard. Likevel håper hun at opptredenen på X Games Norway kan gi henne enda et push videre.

– Dette er veldig stort! Og X Games er stort i mange land, ikke bare i Norge. Det er en fin mulighet og et steg på vei til en videre karriere i utlandet. Jeg håper selvfølgelig det er flere som oppdager musikken min, sier Bergan.

JULIE BERGAN: Stjerna er klar til å innta X Games-arenaen med popmusikken sin. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2
JULIE BERGAN: Stjerna er klar til å innta X Games-arenaen med popmusikken sin. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

Låta Blackout, som kom tidligere i år, vil brukes i en del anledninger under X Games. I tillegg skal EDM-hitmakerne Seeb bidra med årets X Games-låt, nemlig Under Your Skin, som slippes 3. mars.

Låta er laget i samarbeid med stjerneprodusentene R City, som også har laget musikk med Beyonce og Ariana Grande.

Ønsker seg et samarbeid med Seeb

Bergan synes det blir stort å stå på samme scene som Seeb, som hadde over 300 millioner streams på sin remix av Coldplays Hymn for the Weekend i fjor.

– Jeg synes de har veldig kul musikk, og jeg gleder meg til å klikke mens jeg ser på konserten deres. Før visste jeg faktisk ikke at de er norske! Jeg hørte med noen om hvor de er fra, i fall vi kunne gjort et samarbeid. Jeg ble overrasket da jeg hørte at de faktisk er fra Norge, sier hun.

SEEB: EDM-gutta Seeb skal ha årets offisielle X Games-låt. Foto: Seeb
SEEB: EDM-gutta Seeb skal ha årets offisielle X Games-låt. Foto: Seeb

Bergan har aldri møtt trioen, som består av Simen Eriksrud, Espen Berg og Nickas Strandbråten, og hun gleder seg til å møte dem i Hafjell.

– Kanskje jeg må benytte anledningen til å høre om vi skal gjøre en låt sammen! sier Bergan.

X Games Noway går av stabelen fra 8.-11. mars, og da samler verdens beste skikjørere og snowboardere seg i Norge.

Og det blir mye liv i fjellheimen: Rockebandet Dunderbeist, stjerneskuddene Kaveh og Mugisho, Pasha, Future Duper, DJ Stisema, JCY og Skinny Days skal spille. Konsertene sendes i sin helhet på TV 2, og for første gang vil alt sendes live på TV.