AVVENTER: Therese Johaug ble for snaut to uker siden dømt til 13 måneder utestengelse for bruk av kremen Trofodermin, som inneholder det anabole steroidet clostebol. 
AVVENTER: Therese Johaug ble for snaut to uker siden dømt til 13 måneder utestengelse for bruk av kremen Trofodermin, som inneholder det anabole steroidet clostebol.  Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix.

Team Johaug avventer Bendiksen-søksmål

Rettssaken mot lege Fredrik Bendiksen er ventet å starte i løpet av noen uker.

Therese Johaug ble for snaut to uker siden dømt til 13 måneders utestengelse.

Noe som betyr at dommen er ferdigsonet 18. november, og kan kjempe om OL-gull i Pyeongchang neste vinter.

FIS-avgjørelse 7. mars

Verken Antidoping Norge, eller Team Johaug selv anker dommen, og Det internasjonale skiforbundet (FIS) skrev i dag i en pressemelding at de vil komme med en avgjørelse vedrørende anken 7. mars.

– Beslutningen rundt Antidoping Norges behandlingen av Therese Johaug ble mottatt den 14. januar 2017. Den vil studeres av FIS sitt dopingpanel til 7. mars, og beslutningen vil offentliggjøres denne dagen. I mellomtiden har ikke FIS videre kommentarer, står det i pressemeldingen.

I tillegg har det Verdens Antidopingbyrå (WADA), og Den internasjonale olympiske komiteé (IOC) mulighet til å anke dommen.

Avventer Bendiksen-søksmål

Samtidig er rettssaken mot lege Fredrik Bendiksen like rundt hjørnet.

– Det er ennå ikke bestemt når saken skal opp, men vi snakker nok noen uker. Når det er noe endelig vil det bli kommunisert ut, sier prosessfullmektig for påtalenemda i Antidoping Norge, advokat Niels R. Kiær til TV 2.

Da gjenstår spørsmålet om Team Johaug velger å saksøke Bendiksen for tapte inntekter, i form av sponsormidler og premiepenger.

Dette spørsmålet hevder Johaugs advokat Christian Hjort at de ikke har tatt stilling til.

– Vi konsentrerer oss om selve dopingsaken, og har ikke brukt mye tid på andre spørsmål enn dopingsaken, sier han til TV 2.

– Men det har vært et tema?

– Jeg har ikke noe annet svar å gi deg enn det jeg nettopp har gitt, avslutter Hjort.