Keeperveteranens pai-spising kan ha vært brudd på FAs gambling-regler

Bookmaker hadde satt odds på at Sutton-keeperen ville spise pai direkte på TV mandag.

Se Wayne Shaw (45) spise pai på innbytterbenken i videovinduet øverst!

Sutton-Arsenal 0-2

Mandag ble en av nyere FA-cuphistories mest spesielle kamper spilt på Gander Green Lane i Sutton.

Premier League-gigantene Arsenal vant 2-0 mot nivå fem-laget Sutton, som ble verdenskjente blant annet fordi de har en meget eksentrisk reservekeeper.

45 år gamle Wayne Shaw, oppmann, keepertrener og backup-målvakt, har virkelig dyrket oppmerksomheten de siste ukene etter 4. runde-seieren mot Leeds.

Mandagens kamp ble intet unntak, og selv om han både ble fotografert da han støvsuget innbytterbenken i sandaler før kamp og tatt bilde av da han var i baren med supporterne i pausen, er det øyeblikket som oppstod ni minutter før slutt som har stjålet mest oppmerksomhet.

Da ble nemlig keeperen filmet mens han spiste pai på benken, og bildene gikk som en farsott på internett mandag kveld. Nå kan det vise seg at veteranens stunt kan være et brudd på FAs gambling-regler, skriver flere anerkjente engelske aviser.

OPPDATERT: FA gransker pai-spisingen

Les også: Suttons midtbanegeneral spilte Champions League for Arsenal. Så gikk karrieren utfor stupet

– Jeg hadde ikke spist noe i hele dag
Sun Bets, avisen The Suns nettside for sportsspill, gav nemlig 8-1 i odds på at Shaw kom til å spise pai direkte på TV i løpet av kampen mot Arsenal. Og da Sutton hadde brukt opp alle byttene, kunne man se nettopp dette. Etter kampen innrømmet Shaw at han visste om at oddsen var satt, men nektet for at han eller noen av de andre Sutton-spillerne hadde veddet.

– Et par av gutta sa til meg tidligere «Hva er greien med 8-1 for å spise en pai?». Jeg svarte at jeg ikke hadde spist noe i hele dag, og at jeg kanskje kom til å gjøre det senere, sa han ifølge The Independent.

Se Wayne Shaw (45) spise pai på innbytterbenken i videovinduet øverst!

Shaw avslørte at han tok paien på klubbens kjøkken i pausen, og bekreftet at den inneholdt kjøtt og potet.

– Alle byttene var brukt og vi lå under 0-2. Jeg tror det var noen som hadde veddet, men vi har åpenbart ikke lov til det. Jeg tror det var noen kompiser og noen av supporterne. Jeg tenkte jeg ville småerte og more dem litt. Det er noe man kan se tilbake på og si at var en del av inngangspengene, sa keeperen.

FAs regler om gambling sier at en spiller ikke skal «instruere, tillate, forårsake eller aktivere» noen person til å vedde på «resultat, fremgang, oppførsel eller noe annet aspekt av, eller hendelse i, en fotballkamp eller turnering».

Spillere har heller ikke lov til å viderebringe til andre «noen informasjon relatert til fotball» som er «ervervet dem i kraft av hans eller hennes posisjon i spillet».

146 kilo, ikke 127
Suttons manager var ikke imponert over stuntet. I sitt intervju etter kampen avslørte han også vekten til Shaw, som i opptakten til oppgjøret ble rapportert å være 20 stones (127 kilo).

– Jeg tror Wayne er blitt en global superstjerne i kraft av å være 23 stones (146 kg!). Han har tatt den sjansen og skaffet seg mer mediaoppmerksomhet rundt det. Realiteten er at jeg vet ikke om han gjorde dette for et veddemål, men det vil ikke overraske meg. Jeg synes ikke det viser oss fra vår beste side, sa han.

VIDEO: TV 2 møtte Shaw før kamp. Se reportasje her!

Heller ikke TV 2s kommentator Kasper Wikestad er imponert.

– Artig med Wayne Shaw og paispising, men var det et PR-triks? Sutton valgte å melke denne muligheten det hakket for mye og tok med Sun Bet på laget. Det var ikke så sjarmerende, skrev han på Twitter mandag kveld.

Sun Bets, den involverte bookmakeren, sponset Suttons drakter og hadde reklame rundt om Gander Green Lane som del av en spesialkampanje i forbindelse med Arsenal-besøket.

Kilder: Independent, Telegraph