Walcott scoret mål nummer 100 da lite imponerende Arsenal slo Sutton

Arsenal er klar for kvartfinalen i FA-cupen.

Sutton-Arsenal 0-2

Se kampsammendrag øverst.

Arsenal imponerte ingen, men gjorde jobben da de vant i FA-cupens femte runde 2-0 over ikke-liga-laget Sutton.

Lucas Perez og Theo Walcott scoret målene for Premier League-laget, som var heldig som klarte å holde buret rent.

Walcotts scoring var hans 100. med kanonen på brystet, trolig på den minste luksuriøse arenaen der han har akslet trøyen for Arsenals a-lag.

Seieren betyr at de er klar for kvartfinalen, og der venter et annet ikke-liga-lag: Lincoln. Den gangen blir det hjemmekamp på Emirates, og ikke en kamp i relativt beskjedne forhold på en kunstgressbane.

Arséne Wenger innrømmet at han ble overrasket over Sutton.

– De var bedre enn vi forventet. De utnyttet hver eneste lille tekniske feil vi gjorde. Dersom vi ikke hadde vært mentalt forberedt på denne kampen ville vi ikke gått videre i dag, sa Wenger etter kampen.

– Jeg satte egentlig ikke pris på denne kvelden. Vi måtte gjøre jobben, og det er vanskelig. Det er viktig for selvtilliten for spilleren. Mot Bayern hadde vi 1-1 og så gikk alt galt. Så da vi ledet 1-0 til pause i dag var det ikke avgjort.

Trøstespiste før kampslutt

For Sutton ble FA-cup-drømmen knust, men miniputtene kan være stolt av prestasjonen. De ble på ingen måte utspilt av gigantene som gjestet.

De var nok betydelig nærmere Arsenal mandag kveld, enn London-laget var i München forrige onsdag.

– Det ble ingen overkjøring. Sutton kan være veldig fornøyd med gjennomføringen, sa kommentator Simen Stamsø Møller.

Reservekeeper Wayne Shaw (45) kunne trøstespise sin pai før kampslutt med god samvittighet. Det gjorde nok de som hadde satt penger på at han ble filmet mens han spiste en pai til åtte i odds før kampstart også var fornøyde.

Kanskje noen av dem var blant de fornøyde Sutton-fansene som stormet banen etter kampslutt.

25 minutter stillingskrig

Det tok 25 minutter med balltrilling og skuddvegring for et tydelig ubekvemt Arsenal å ta ledelsen mot non league-laget.

En kontring endte hos Lucas Perez på høyrekanten. Perez dro seg innover og skjøt på tvers av buret mot bakerste stolpe. Theo Walcott prøvde å flikke ballen inn, men bommet. Forstyrrelsen var nok til at Sutton-keeper Russ Worner ble utspilt, og måtte se ballen i nettet bak seg.

Siden Perez kom til Arsenal har han scoret eller gitt en målgivende pasning hvert 75 minutt på banen, men har slitt med å få tillit av Arsene Wenger.

Walcott doblet

Gjestene stilte reservepreget, men ikke mer enn at nivåforskjellen burde være synlig på de to lagene i større grad enn den var.

Arsenal hadde ballen mye, men dårlige ballberøringer og svake pasninger gjorde at det ble få muligheter.

Ti minutter ut i andreomgang tok London-laget likevel ledelsen 2-0. Et innlegg fra Nacho Monreal havnet til slutt hos Theo Walcott som doblet Arsenals ledelse.

UBUDEN GJEST: En banestormer. 
UBUDEN GJEST: En banestormer.  Foto: Andrew Couldridge

Nær redusering

Men Sutton nektet å gi opp.

I minuttene som fulgte hadde vertene flere gode muligheter til å redusere. Næremste var tidligere Arsenal-junior Roarie Deacon som hamret ballen i tverrliggeren fra langt hold.

Arsenal kunne også ha scoret flere, men til slutt kunne en presset Arsene Wenger knytte nevene i triumf.

Et skår i gleden var nok at Mohamed Elneny måtte gå av banen i pause med skade. Arsenal har hatt problemer skader sentralt på midtbanen, og trenger at det ikke blir et langvarig fravær.