DÅRLIG TAPER: Johannes Høsflot Klæbo tok sin første verdenscupseier i Otepäa, men er en dårlig taper.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DÅRLIG TAPER: Johannes Høsflot Klæbo tok sin første verdenscupseier i Otepäa, men er en dårlig taper.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg var så dårlig taper at jeg rømte til skogs i sinne

Johannes Høsflot Klæbo forteller til TV 2 at han var en så dårlig taper at han måtte skjermes fra andre folk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Høsflot Klæbo er 20-åringen som plutselig er favoritt til å vinne gull på sprinten i VM i Lahti.

Trønderen har likheter i skiløypa med den unge utgaven av Petter Northug jr.: Rykket var lenge varemerket til Northug, nå er det overtatt av Høsflot Klæbo.

– Jeg bryr meg fint lite om hvem jeg blir sammenlignet med, jeg er meg selv og står for mitt syn og mine verdier. Men også jeg ser at det er likheter mellom oss. Min styrke er at jeg er rask og har rykket. Det hadde jo også Petter lenge, forklarer Johannes Høsflot Klæbo.

Sint

Til TV 2 mimrer Johannes Høsflot Klæbo litt om oppveksten sin:

– Som liten var jeg en fryktelig dårlig taper. Og skal jeg være ærlig så er jeg vel fortsatt det, men jeg klarer bedre å styre sinnet mitt - tror jeg.

– Hvordan reagerte du før da navnet ditt ikke sto øverst på resultatlisten?

– Jeg ble sint, kastet snøball eller stakk til skogs. Jeg ble forsøkt skjermet fra folk, de rundt meg var jo redd for hva jeg kunne si. Jeg innbiller meg at jeg er blitt litt bedre på å håndtere nedturer, sier Høsflot Klæbo.

Vil lære

Lørdag tok han sin første verdenscupseier, torsdag er det altså sprint i Lahti.

– Jeg er debutant i mesterskap og tror ikke skal begynne å snakke om antall gull i VM. Jeg stiller selvsagt på startstreken for å kjempe om tetplassene, men samtidig er jeg opptatt av å lære.

– Du har prestert så bra hittil i vinter at du vet at hvis alt klaffer så kan du kjempe om medaljer - du kan ta gull - hva gjør det med den mentale tryggheten?

– Jeg har gått mange bra prologer, kvartfinaler og semifinaler, men surret i finaler, altså gjort taktiske feil. Det gikk bra på NM og jeg føler at jeg lærte mye der. Men selv etter Otepää-seieren handler egentlig alt om å gjøre jobben, være konsentrert om arbeidsoppgavene.

VM en drøm

– Før sesongen var VM i Lahti en drøm i det fjerne, etter løpene på Lillehammer før jul justerte jeg det til et mål og nå gleder jeg meg til torsdag, sier årets komet i norsk langrenn.