Zlatan avslører hvem som gjorde ham til en målscorer: – Han forandret måten jeg spiller på

Zlatan Ibrahimovic trekker frem tidligere trener som nøkkel i karrieren.

Se Zlatan avgjøre for United mot Blackburn øverst.

Zlatan Ibrahimovic har tatt England med storm etter overgangen fra Paris Saint-Germain.

Søndag sendte den svenske superspissen Manchester United videre til kvartfinalen i FA-cupen med sin 2-1-scoring mot Blackburn.

Det var hans 24. scoring for «de røde djevlene, på 35 kamper. Bare tre dager før Blackburn-kampen scoret han ha trick mot St. Etienne i Europaligaen.

Dagen etter matchvinnerscoringen hyller spissen en tidligere trener for bidraget til hans karriere.

– Personen som forandret måten jeg spiller på, Fabio Capello, skriver Ibrahimovic til et bilde av de to på Instagram.

– Lærte mer av Mourinho

At Capello endret karrieren hans står imidlertid litt i kontrast til hva Ibrahimovic uttalte to år etter at han forlot Juventus.

Da hadde han fått José Mourinho som trener i Inter, og bromancen de to imellom – som vedvarer den dag i dag – var allerede begynt å blomstre.

– I løpet av bare to-tre måneder med ham har jeg lært mye. Kanskje mer enn hva jeg har lært i de siste fem årene på dette nivået, sa Ibrahimovic om samarbeidet med Mourinho tilbake i 2008 ifølge Telegraph.

Men med alder og erfaring kommer også innsikt og refleksjon.

The person who changed my game Fabio Capello

Et innlegg delt av IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic)

Studerte van Basten-videoer

Spissen har trolig innsett det Capello selv hevder å ha tilført svenskens spill: En nese for mål.

– Da jeg dro til Juventus spurte jeg klubben om å signere ham. Jeg hadde aldri sett en spiller med hans fysiske styrke, og de tekniske kvalitetene, sa Capello i fjor høst ifølge Football Italia.

– Etter en måned i Juventus så jeg at han ikke avsluttet veldig godt, og at han heller ikke var veldig dyktig i luften. Han er en stolt fyr, og jobbet hver eneste dag med å forbedre seg selv. Han ble igjen etter trening for ekstra avslutningstrening.

Capello viste blant annet Ibrahimovic videoer av spisslegenden Marco van Basten for å vekke goalgetter-instinktet hos den svenske kraftspissen.

– På den tiden var det å score mål ikke i DNA-et hans. Han hadde mer moro med å servere målgivende pasninger. Han fulgte mitt råd om å være mer bestemt foran mål, og ble en virkelig målscorer, sier Capello.

Ironisk nok er tiden i Juventus den delen av karrieren der Ibrahimovic hadde sitt laveste målsnitt på toppnivå, med 0,28 mål pr. kamp. Juve gikk imidlertid til topps i ligaen begge årene svensken var der, titler de ble strippet for på grunn av calciopoli-skandalen.

Åpnet målporten

Men i klubbene svensken har spilt for deretter har målene rent inn. Selv det relativt mislykkede oppholdet i Barcelona endte med 0,48 mål i snitt.

Så langt i Manchester United er snittet 0,67. Sterkt for en 35-åring, og hans 15 Premier League-mål så langt er allerede rekord for en spiller på hans alder.

Etter en periode der både Zlatan og Manchester United sløste med sjansene har målene begynt å renne inn for svensken.

– Zlatan har ikke vært effektiv nok denne sesongen, men det kan fort skje at han til slutt ender som toppscorer i Premier League likevel, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller etter 3-0-seieren over Leicester.

– Tredje beste overgang?

I skrivende stund er Ibrahimovic på delt tredjeplass på toppscorerlisten, to mål bak Arsenals Alexis Sánchez.

Det har fått Daily Mail til å utrope svensken til den tredje beste gratisovergangen i Premier League-historien, bare bak Jay-Jay Okocha fra PSG til Bolton og Sol Campbell fra Tottenham til Arsenal.

Tar han toppscorertittelen og fører United til titler kan det vel fort være at han klatrer på den listen.