KUTTER: Inge Andersen og NIF har fått fem millioner kroner mindre i statsstøtte i 2017. Det medfører kutt i administrasjonen. 
KUTTER: Inge Andersen og NIF har fått fem millioner kroner mindre i statsstøtte i 2017. Det medfører kutt i administrasjonen.  Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix.

Idrettsforbundet tvunget til å kutte i reisene

Generalsekretær Inge Andersen innrømmer at Kulturdepartementet har sendt signaler om at reisekostnadene må kuttes.

Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, la i dag frem budsjettet for 2017 for pressen.

Der kommer det frem at NIF kutter i reise- og representasjonsvirksomheten for inneværende år.

Før jul bevilget regjeringen 5 millioner kroner mindre i statsstøtte til NIF, sammenlignet med 2016. Totalt har kulturminister Linda Hofstad Helleland bevilget 130 millioner kroner til NIFs administrasjon.

Det er hele 17 millioner kroner mindre enn hva de ba om, og Andersen blir nå tvunget til å kutte. I tillegg har vært stor medieoppmerksomhet rundt forbundets høye reisekostnader.

– Vi har kjørt kostnadsreduksjoner på mange områder, og da har vi også sett på reise- og representasjonaktivitet. Både for Idrettstsyret, og administrasjonen. Det er ikke noe dramatikk i det, men det er vel et sunnhetsprinsipp i det, sier Inge Andersen til TV 2.

– Er det innsigelser fra media og Kulturdepartementet som gjør at dere kutter i nettopp reisevirksomheten?

– Vi har jo kuttet på veldig mange områder, så det er ingenting annet enn en grundig gjennomgang av alle våre avdelinger. Så er det også det at 2017 er et år med betydelig mindre aktivitet.

– Men har det vært et krav fra Kulturdepartementet å kutte reisekostnadene?

– Opplever ikke at det har vært et krav, men vi tar jo signaler som har kommet jevnt over. Jeg ser på dette som et signal. Vi har fått fem millioner kroner mindre å bruke av staten i 2017 enn vi hadde i 2016. Da har vi som sagt måttet redusere på mange felt. Som jeg sier – det er en sunnhet i det, understreker Andersen.

Norges Idrettsforbund vil likevel ikke offentliggjøre reiseregningene fra tiden før juni 2015.