Keeperen stupte kråke og slapp inn mål med vilje

Vietnamesisk fotballag nektet å spille videre etter kontroversiell straffe.
Se videoen av den utrolige «protestaksjonen».

Se videoen av de spesielle hendelsene i Vietnam i vinduet øverst!

Noe av det herlige med fotballen er at når du tror du har sett alt, så blir du motbevist.

Helgens serierunde i vietnamesisk toppfotball er et bevis på nettopp dette, for i kampen mellom Ho Chi Minh City og Long An skjedde det noe utrolig.

På stillingen 2-2 ble hjemmelaget Ho Chi Minh City tildelt et meget kontroversielt straffespark av kampleder Nguyen Trong Thu. Da satte Long An-spillerne seg fullstendig på bakbeina.

Les også: Waynes (45) pai-spising kan ha vært brudd på FA-regler

Hendelsen der både forsvarsspiller Pham Hoang fra gjestene og angrepsspiller Rodion Dyasjenko hos hjemmelaget gikk i bakken, var nok i utgangspunktet ikke en forseelse som burde ledet til straffespark.

Keeper stilte seg feil vei
Først protesterte spillerne hos bunnlaget Long An i lang tid over selve avgjørelsen, og da straffesparket til slutt ble tatt av den argentinske spissen Victor Ormazábal stilte keeper Nguyen Minh Nhut seg feil vei i målet og gjorde ikke noe for å forhindre baklengsmål og 2-3 i målprotokollen.

Det var dog bare starten på farsen. Ved avspark overlot nemlig Long An-spillerne ballen til vertenes Nguyen Tuan Anh, som fikk gå upåvirket over hele banen og sette en ny ball i nettet til 4-2. Ved denne anledningen valgte keeperen å stupe kråke.

Lå likt før kampen
Ved det påfølgende avsparket skjedde det samme, bortsett fra at det denne gang var den russiske spissen Dyasjenko som fikk gå alene gjennom, og dermed fikk Ho Chi Minh Citys tredje «gratismål» for dagen og vant kampen 5-2.

De to lagene lå likt poengmessig etter de fem første serierundene i vietnamesisk toppdivisjon, men nå har Ho Chi Minh City klatret til 8. plass, mens Long An er nederst på 14. plass.

Kilder: AFP, www.rt.com