Hans Majestet kong Harald fyller 80 år i dag tirsdag 21. februar. Jubilanten selv og hele hans familie er bortreist på dagen.

Over hele Norge flagges det og det er mange som hyller vår kjære Konge på dagen i dag.

En rekke kjente personer TV 2 har snakket med er alle enige i at kongen vår er unik og trenger å hylles på 80-årsdagen sin.

Gro Harlem Brundtland

Kong Harald og statsminister Gro Harlem Brundtland fotografert like etter det ekstraordinære statsråd ved midnatt etter kong Olavs død, januar, 1991.
Kong Harald og statsminister Gro Harlem Brundtland fotografert like etter det ekstraordinære statsråd ved midnatt etter kong Olavs død, januar, 1991. Foto: Morten Hval/Scanpix

– Jeg vil få gratulere vår kjære konge med åttiårsdagen, og takke ham for den viktige og samlende rollen han har stått for, som kronprins og som konge.

Det er en svært overbevisende og imponerende innsats som ligger bak den uvanlig sterke stilling kong Harald har i det norske folk.

Nils Arne Eggen

– Vi har et glitrende monarki! Jeg er monarkist selv og er særdeles tilhenger av den kongen vi har nå, og de vi har hatt siden 1905. I idretten og fotballen har vi et uttrykk oversatt fra det engelske «lead by example», å lede gjennom eksempelets makt. Du leder gjennom måten du er på selv, og går foran som et godt eksempel for de du skal lede. Det har Kong Harald i høyeste grad gjort.

– Jeg har møtt ham en del ganger, og det er like koselig hver gang.

Atle Antonsen

MUSIKAL: Atle Antonsen spiller Kong Arthur i musikalen Spamalot på Folketeatret, september, 2012. Foto: Vegard Grøtt/Scanpix
MUSIKAL: Atle Antonsen spiller Kong Arthur i musikalen Spamalot på Folketeatret, september, 2012. Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

– Skal man først ha konge så skal man ha kong Harald. Og når hoffnarrstillingen blir ledig etter Olemic Thommesen så står jeg parat til å overta, gratulerer til kongen.

Finn Schjøll

– Gratulerer med dagen. Det er godt å vite at vi har Kongen i ryggen, sier Finn Schjøll.

Jarl Goli

– Du er en eminent taler. Du motiverer oss. Vi hyller deg med respekt og stor takknemlighet. For fulle seil i regn som i sol, har du alltid humor og latteren på lur. Gratulerer vår alles kjære kong Harald med dine 80 år.

Jan Thomas

– Gratulerer med dagen kong Harald. Ønsker deg og familien en fantastisk feiring. Det har vært spesielt gøy å være norsk det siste året etter din siste fenomenale tale som har gått verden rundt. Du får mye skryt fra min internasjonale familie, sier Jan Thomas.

Mette Marit-Parodi: Sigrid Bonde Tusvik ankommer Petter Stordalens 16 mai fest, mai, 2014. Foto: Stella Pictures
Mette Marit-Parodi: Sigrid Bonde Tusvik ankommer Petter Stordalens 16 mai fest, mai, 2014. Foto: Stella Pictures

Sigrid Bonde Tusvik

– Så lenge vi har en konge som sier så mye klokt, er såpass vittig og tåler at vi andre tuller masse om han og familien hans, tror jeg monarkiet står støtt! Gratulerer med dagen.

Davy Wathne

– Jeg står heller her med dere, for da kan jeg røyke! Kronprins Harald til pressefolkene under OL-stafetten i skiskyting i Sarajevo i 1984.

Fra en som har fått brev fra kongens bestefar, som flaggviftende har ønsket kongens far velkommen til Fjøsanger stasjon med skolen og som fikk følgende svar da han gratulerte Hans Majestet med 65-årsdagen under OL i Salt Lake:

– Takk for det. Og gratulerer med flotte sendinger!

Til en sann sportsentusiast og en klok, raus, liberal og inkluderende folkekonge: Hjertelig til lykke med dagen!

Venstres Abid Q. Raja i Stortingets spørretime, januar, 2014. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix.
Venstres Abid Q. Raja i Stortingets spørretime, januar, 2014. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix.

Abid Raja

– Jeg er dypt takknemlig for det personlige engasjementet Kongen har lagt ned for å bygge broer og forståelse mellom ulike deler av befolkningen; både de med ulike seksuelle legninger, ulike etnisiteter og ulike religiøse tro. Kongen har gjennom sin samlende autoritet og moralske tyngde skapt mer hverdagsintegrering enn noen andre i Norge, og slik sett har hans innsats gjort det lettere for alle barn i Norge - som Ola, Fatima og Poitr å lære hverandre å kjenne på tvers av sine bakgrunn. Jeg gratulerer Kongen med dagen.

Julie Bergan

– Kjære kong Harald! Gratulerer så mye med dagen! Jeg håper du får en kjempefin dag. Jeg er så glad for at akkurat du er kongen vår, avslutter popkometen Julie Bergan (22).

Stian Blipp

– Gratulerer med dagen, Harald! Håper du får en sånn fin krone med navnet ditt i glitter og et bursdagsbesøk med godterifisking fra slottsbalkongen. Og husk: 80 er det nye 75!

Eldar Vågan

Eldar Vågan under opptak av Hver gang vi møtes. Foto: Fredrik Varfjell
Eldar Vågan under opptak av Hver gang vi møtes. Foto: Fredrik Varfjell

Gratulerer med fantastiske 80 år! Nå er det bare å kjøre på for fullt! - vi ælle gir deg lov tel det.

Hanne Sørvaag

Jeg digger kongen vår, han er et helt herlig menneske, god som gull, tenk at han er 80 år, så heldige vi er som har en sånn skjønn konge! Det er rene eventyret, avslutter Hanne Sørvaag.