Mamma May åpner Northugs frierbrev:  «Tenk å elske med deg»

Petter Northug stoler på at moren finner en god kone til ham.

Petter Northug har hatt en begredelig sesong, og det hele blir dokumentert av et TV-team som ligger tett på i oppkjøringen til ski-VM. Resultatet kan ses i en dokumentar som sendes på TV 2 onsdag.

Elendige resultater til tross, skikongen reiser til Lahti som mesterskapets største og mest ettertraktede stjerne.

Frierbrevene strømmer på for Northug, og hjemme i Trøndelag er det mamma May som har gleden av å åpne og svare på brevene som kommer.

– Alle fan-brev kommer hit. Det er dessverre jeg som åpner det meste, ler hun.

«Tenk å elske med deg»
Mamma Northug leser høyt fra ett av frierbrevene.

«Tenk å elske med deg, og bli kosa med og kyssa av ein slik mann. Da ville eg føle meg helt overlykkelig.»

Se flere frierbrev over!

May Northug innrømmer at sønnens beilere kanskje ikke blir helt fornøyd når de innser hvem som har kontroll på frierbrevene.

– Det er ikke sikkert alle damer er like glade for å høre det, men jeg leser gjennom det meste. Det er bare å fortsette, selvfølgelig. Det er mange brev som kommer, mye fanpost. Jeg greier ikke å svare på alt, men prøver å sende ut kort og signerte bilder, forklarer hun.

– Håper mamma finner en bra kone
Petter Northug innrømmer at det kan være litt ubehagelig også for ham at det er moren som åpner brevene.

– Det er en skremmende oppgave at det er mamma som åpner frierbrev i posten. Jeg har veldig lite kontroll på det hun åpner og leser, når hun setter seg inn i frierne sitt liv og syn på meg, sier han.

Likevel har han ingen problemer med å la sin mor finne et passende koneemne.

– Jeg håper bare mamma finner en bra kone til meg. Jeg føler jeg kommer fra en litt spesiell religion når jeg blir giftet bort i en alder av 30 pluss. Jeg får bare håpe mamma finner noe bra. Uansett stoler jeg på henne, jeg tror ikke hun roter til dette, sier Northug.

Slik er drømmejenta
Og for den som lurer, så vet hun akkurat hva det er hun ser etter.

– Ei som er jordnær, har sine interesser og holder på med sine ting. Som ikke jager etter status og slike ting. En helt vanlig og normal jente. Det skulle jeg fikset, sier May Northug.

Petter Northug er en del av den norske troppen som reiser til Lahti. Som regjerende verdensmester er han kvalifisert til sprinten og femmila.

Om han får sjansen på andre distanser kommer sannsynligvis an på hvordan han gjør det på VM-sprinten torsdag.