– Han hentet frem en rå urkraft fra Stryn

Johannes Thingnes Bøs rå sluttspurt imponerer lagkameratene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø bommet én gang på siste runde under søndagens fellesstart. Men en rå sluttspurt i sporet sørget for at han tok sin tredje sølvmedalje i VM.

Se spurten øverst! (video med tillatelse fra NRK Sport)

Storebror Tarjei Bø er mektig imponert over det sølvgutten presterte.

– Han hentet frem en urkraft fra Stryn. Han klarte å hente frem kreftene da det virkelig gjaldt. Det så helt rått ut, sa Tarjei Bø om Thingnes Bøs fenomenale siste runde, der han til slutt havnet ni sekunder bak gullvinner Simon Schempp over målstreken.

– Jeg er fremdeles storebror
Tarjei Bø vil imidlertid ikke være med på at Johannes har overtatt rollen som storebror.

– Det står ikke mitt navn på medaljen, for da har jeg ikke våknet fra drømmen min enda. Men jeg er veldig glad på hans vegne. Jeg tror ikke at Johannes er forbi meg på statistikken totalt sett. Han har kanskje flere verdenscupseire, men jeg er foran på medaljestatistikken, oppsummerte Tarjei Bø, før han la til:

– Men akkurat nå er Johannes den beste vi har. Han kan få en like god karriere som Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen har hatt, mente han.

Johannes Thingnes Bø er godt fornøyd med VM i Hochfilzen, til tross for at han ikke maktet å kapre det edleste metallet.

– Jeg har tatt tre medaljer i snitt på de tre siste verdensmesterskapene. Det er greit. Vi var under pari på stafetten, og det var kjedelig. Men individuelt sett er jeg veldig fornøyd. Å havne på pallen tre ganger på fire løp, det er bra med tanke på den tøffe internasjonale konkurranse, sa sølvvinneren til TV 2 Sporten.

Han er selvsagt strålende fornøyd med sine solide avslutning på fellesstarten.

– Jeg måtte gå smart og ligge å lure, og fikk maksimalt ut av løpet, gliste han.

– Johannes reddet Norges ære
Emil Hegle Svendsen mente Johannes Thingnes Bø reddet Norges ære i Hochfilzen.

– Det var veldig bra at han tok sølvet, vi trengte alle medaljene vi kunne få. Det var et dårlig VM, og han reddet litt av æren. Johannes har vært vår beste mann de siste årene, poengterte Hegle Svendsen.