Kristoffersen trengte tid for seg selv etter skuffelsen: – Det er noen ting man ikke kan si på tv

Henrik Kristoffersen endte på 4. plass i VM-slalåmen i St. Moritz.

Se Henrik Kristoffersen få utløp for sin frustrasjon i videovinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Følg VM-øvelsene i vårt livesenter!

St. Moritz/Bergen (TV 2): Søndagens VM-slalåm i St. Moritz ble en meget spennende affære, men med norske øyne endte det med en nedtur.

Henrik Kristoffersen endte på 4. plass i det som er ungguttens favorittøvelse. Det er samme plassering Kristoffersen fikk i VM i samme øvelse for to år siden.

Marcel Hirscher vant gull, og tok med det sitt andre gull i mesterskapet.

Kristoffersen stilte ikke opp i NRKs oppsummeringsstudio da resultatet var et faktum.

– Nå skulle vi gjerne hatt Kristoffersen her, etter sin andre sure fjerdeplass på noen dager, men han er så skuffet at han ikke vil snakke med noen, sa NRKs programleder Line Andersen.

– Noen ting man ikke kan si på tv
Vanligvis får hun og ekspert Kjetil André Aamodt besøk av de norske utøverne etter løpene.

– Han har all grunn til å være skuffet. Etter å ha dominert alpinsporten i to sesonger, så kommer han hit og får en sur fjerdeplass. Jeg tror han er mest irritert på seg selv, sa Kjetil André Aamodt.

Til TV 2 forklarer Kristoffersen at han var nød til å roe seg ned.

– Det er noen ting man ikke kan si på tv. Jeg håper folk har litt forståelse for at når det er tredje gang på rad man blir nummer fire, så er det litt tungt. Samtidig hadde jeg heller tatt sesongen jeg har hatt i World Cup-slalåmen og ikke noen medalje her enn motsatt. Og det er jo egentlig ikke akkurat skremmende langt unna, sier han.

– Begynner å bli lei
Slalåmfantomet innrømmer at han gjerne skulle vært foruten spørsmål om fjerdeplasser.

– Jeg begynner å bli lei, det hadde vært bedre ikke å svart på det, sier Kristoffersen til TV 2.

– Hvor skuffet var du i dag?

– Hva skal jeg si? Det er tredje fjerdeplassen min på rad i VM om du tar med Beaver Creek-slalåmen. I dag hadde jeg ikke slått Hirscher uansett. Jeg er ikke god nok der det er flatt, det er bare å innse. Jeg vet egentlig ikke helt. Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det ikke går fort i første omgang. Jeg ser på video at jeg kjører bra på ski. I andre omgangen gjorde jeg en feil. Der røk pallen, men uansett hadde jeg ikke vært i nærheten av Hirscher, sier Kristoffersen, som hyller gullvinner Marcel Hirscher.

– «Kongen av alt» kan du døpe ham til. Han er kongen av verdenscup, VM og alt mulig. Han er rå, helt king kong, sier nordmannen.

Medaljesjanse tross skuffende 2. omgang
Favoritten Kristoffersen lå på 6. plass halvveis, og klarte ikke å heve seg nevneverdig prestasjonsmessig i 2. omgang.

Han kaste stavene i bakken i frustrasjon i målområdet etter å ha kjørt i mål til 3. plass, men da en etter en av konkurrentene også plasserte seg bak ham var det plutselig medaljesjanse allikevel.

Da to østerrikere stod igjen på toppen var Kristoffersen fremdeles nummer tre, og da Marco Schwarz ikke klarte å slå ham kunne kun Marcel Hirscher frata Kristoffersen medalje.

Hirscher hadde et forsprang på 67 hundredeler til sin landsmann, ledende Manuel Feller, og kastet ikke bort den muligheten. Hirscher økte forspranget og vant med 68 hundredeler.

Dermed tok Hirscher sitt andre VM-gull i slalåm.

– Det var nesten et perfekt løp og en syk uke. Jeg har fått mye kritikk i media, og jeg var forbannet, for det var urettferdig, sa Hirscher til NRK etter gullrennet.

Sølvet gikk til Feller, mens tyske Felix Neureuther tok bronsemedaljen etter å ha kjørt seg opp fra 10. plass.

Kristoffersens 4. plass betød også at Norge har havnet på 4. plass i samtlige øvelser på herresiden i mesteskapet i St. Moritz. Kristoffersen ble også nummer fire i storslalåmen, som Hirscher også vant.

I tillegg har Norge 4. plass i utfor (Kjetil Jansrud), super-G og superkombinasjon (begge de to siste ved Aleksander Aamodt Kilde).

Kjapp nedtur for Foss Solevaag
For de andre nordmennene ble det en blandet opplevelse, og mest skuffet av alle var Sebastian Foss-Solevaag. Slalåmspesialisten, som på gode dager kan kjempe om medalje, kjørte ut allerede i den andre porten. Hans VM varte mellom 2,5 og tre sekunder.

– Jeg kommer til å få huden full etterpå. Jeg har heldigvis mange år igjen og mange VM igjen. Det er et vanlig verdenscuprenn med litt mer prestisje, sa Foss-Solevaag til NRK etter sitt korte løp.

Leif Kristian Haugen, som tok VM-bronse i storslalåm, lå på 19. plass etter 1. omgang, og klarte ikke å ta de nødvendige byksene oppover resultatlisten. Han ble nummer 15.

Jonathan Nordbotten var på delt 15. plass halvveis, og endte som nummer 13.