Hat trick-Kane lekte med Johansen og Fulham

– Det er stor idrett, sier TV 2s kommentator etter at Tottenham og deres toppscorer ble flere nummer for stor for Championship-klubben.

Se videosammendrag i vinduet øverst!

Fulham-Tottenham

Slik skaffer du deg tilgang til engelsk fotball!

Vil du være manager? Spill Fantasy Premier League!

Tottenham er tilbake på vinnersporet etter et par magre uker, og søndagens FA-cupkamp mot Fulham viste at Harry Kane fremdeles har mål innabords.

Storscoreren satte inn alle målene da Spurs vant 3-0 på Craven Cottage og sikret kvartfinaleplass i overlegen stil.

– Det er stor idrett det Harry Kane varter opp med i dag, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes etter at Kane fullbyrdet sitt hat trick.

To av gangene ble Kane foret av Christian Eriksen og en av dem av Dele Alli, og denne dødelige trioen blir viktig når Spurs de neste ukene og månedene skal kjempe på to cupfronter i tillegg til å være med i kampen om Mesterliga-plassene i Premier League.

Totalt har Kane i en alder av 23 nå fem hat trick i Spurs-drakten, hvilket er ett mer enn legendariske Gary Lineker.

– That bastard! skrev den nåværende TV-programlederen da han ble gjort oppmerksom på dette på Twitter like før kampslutt.

Nesten toppet lag
I en FA-cupturnering der flere og flere av de store klubbene hviler spillere valgte Mauricio Pochettino en annen tilnærming borte mot Fulham søndag.

Sju-åtte av de elleve som startet for Tottenham på Craven Cottage ville trolig også gjort det om det var seriekamp.

Det skulle vise seg å være en fornuftig avgjørelse, da gjestene valset over hjemmelaget.

– Dette viser hvorfor lagene bør spille med sitt beste lag i denne typen kamper, for det blir nesten som en treningsøvelse, sa tidligere Tottenham-spiller Jermaine Jenas i BBCs FA-cupstudio allerede i pausen.

– Kvalitetsavslutning fra «HurriKane»
Omgangens eneste mål kom allerede etter et kvarter, da et raskt innkast fra Kieran Trippier gjorde at Christian Eriksen kunne fore Spurs' toppscorer med et lekkert innlegg. Inne foran mål gjorde nemlig Harry Kane ingen feil.

– Det er «HurriKane». En kvalitetsavslutning fra Harry Kane og et ublidt møte med høyt tempo for Fulham, sa TV 2-kommentator Osnes.

Fulham hang ikke med, og både Eriksen, Dele Alli og Victor Wanyama hadde også gode muligheter til å score mål i 1. omgang.

Fulhams farligste forsøk fikk de gratis av Spurs, da keeper Michel Vorm ble for nonchalant og spilte et utspark rett i beina på Tom Cairney. Dessverre for hjemmelaget reddet Vorm opp igjen feilen da han tok seg av Fulham-spillerens noe løse forsøk på å sette ballen i det tomme målet.

Fulham forsøkte seg også på overtid i 1. omgang, da Stefan Johansens volley gikk noen meter til side for mål. Johansen spilte for øvrig hele kampen for Fulham, og slo også noen gode dødballer.

Samme oppskrift gav 2-0
Drøyt fem minutter ut i 2. omgang skulle Spurs doble ledelsen, og oppskriften var den samme som ved ledermålet. Et flott innlegg fra Christian Eriksen fant veien til Harry Kane, som ekspederte 2-0 i nettet fra kloss hold.

Eriksen spilte servitørrollen ved flere anledninger, men Dele Alli hadde ikke den samme presisjonen som Kane da han fikk muligheten til å øke ledelsen noen minutter senere.

Sikret hat trick i overlegen stil
Sikker var dog Kane da Alli selv var å finne i tilrettelegger-rollen drøyt kvarteret før slutt. Allis pasning betød at målvirtuosen var alene gjennom, og Kane var iskald da han satte 3-0-målet i nettet og med det sikret seg karrierens første FA-cup-hat trick.

– Avslutningen er pangsikker, sa TV 2-kommentator Osnes.

Like etter scoringen forlot Kane banen, og fra sidelinjen fikk han se at Fulham var nærmest scoring nummer fire i kampen. Eks-Spursstrateg Scott Parker headet fra kloss hold, men Michel Vorm vartet opp med en klasseredning.

Kane-innbytter Moussa Sissoko var også nære minuttet før slutt, men Marcus Bettinelli i Fulham-målet brukte alle sine 194 centimeter på å hindre franskmannen scoring. Dermed endte det 0-3, og Spurs skal spille kvartfinale i verdens eldste klubbturnering.

PS! Kane har scoret 14 mål i Premier League på 20 kamper denne sesongen, hvilket gir et målsnitt på 0,70. Det er bedre enn alle de fire han har foran seg på toppscorerlisten, da de alle har spilt flere kamper enn Spurs-stjernen.