FERDIG: Horn Birkeland har bestemt seg for å avslutte karrieren etter sesongen. Her fra stafetten under VM i skiskyting i Holmenkollen.
FERDIG: Horn Birkeland har bestemt seg for å avslutte karrieren etter sesongen. Her fra stafetten under VM i skiskyting i Holmenkollen. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix.

Legger opp etter sesongen

På VMs siste dag kom nyheten om at Fanny Horn Birkeland har bestemt seg for å avslutte sin skiskytterkarriere etter sesongen.

Det ble offentliggjort i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund søndag morgen.

28-åringen er ikke aktuell for dagens fellesstart. Den norske jenta har hatt et tungt VM i Hochfilzen sammen med de andre norske utøverne.

På sprinten forrige helg klarte hun ikke å kvalifisere seg for jaktstarten. På normaldistansen ble hun nummer 63, og var ikke en del av stafettlaget som ble tatt ut etterpå.

Dette ble dermed det siste mesterskapet for Horn Birkeland, men hun fullfører sesongen.

– Jeg støtter Fanny 100 prosent. Hun virker veldig glad og fornøyd med avgjørelsen, og da synes jeg det er riktig å si at nok er nok, sier kvinnenes landslagstrener Stian Eckhoff til TV 2.

– Jeg har så langt ikke angret noe på valget mitt, så det er en viss lettelse. Jeg er veldig fornøyd med at jeg har kunnet leve dette livet her i så mange år. Jeg har hatt noen skikkelig gode dager på jobben innimellom, men så har jeg og hatt forferdelig mange dårlige dager med dette gamet her. Så det er litt deilig å slippe de nedturene, sier Fanny Horn Birkeland til TV 2.

Birkeland debuterte i verdenscupen i 2009. Hun tok sin første verdenscupseier i Ruhpolding i 2015.

Horn Birkeland har en bronsemedalje fra stafetten i Sotsji-OL. I fjor kom høydepunktet, da Norge vant VM-stafetten på hjemmebane i Holmenkollen. Hun har også VM-bronse fra stafett (2012) og mixed stafett (2015).

Oslo-jenta er gift med skiskytteren Lars Helge Birkeland.