Chelsea videre i FA-cupen: – De scoret et briljant mål

Antonio Contes Chelsea kriget seg til seier mot Championship-klubben Wolves.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wolverhampton – Chelsea 0-2:

Wolverhampton ligger på nedre halvdel i Championship, men ga likevel Chelsea mer motstand enn kanskje forventet i lørdagens FA-cupkamp på Molineux Stadium.

En scoring av Pedro i det 65. minutt sendte imidlertid opp i 1-0-ledelse. Spanjolen løp nærmest over hele banen før han headet London-klubben i ledelsen.

– Et briljant mål, mente fotballekspert Andy Townsend om Pedros mål.

På tampen punkterte Diego Costa kampen da han satte inn 2-0-scoringen.

Ifølge Opta var det 413 minutter siden Costa sist scoret for Chelsea.

– Vi måtte kjempe virkelig hardt idag. Wolves startet svært godt og gjorde det vanskelig for oss. Med tanke på de andre resultatene i FA-cupen på lørdag så visste vi at det ville bli tøft. Men vi gjorde det bra til slutt, oppsummerte Chelsea-kaptein John Terry til BBC etter kampslutt.

2-0-seieren sørget for at Chelsea oppskriftsmessig er videre til kvartfinalen i FA-cupen. Og endelig scoret Costa igjen for blåtrøyene.

– Costa er den beste spissen i Premier League for øyeblikket. Diego Costa er så viktig for Chelsea. Det var en klinisk avslutning av en verdifull angriper i toppklasse, sa Townsend om Costas scoring.

Wolves traff stolpen
Chelsea slapp med skrekken da Wolves' George Saville traff stolpen allerede etter fire minutters spill.

I en litt rotete førsteomgang var det Wolves' som totalt sett skapte de største sjansene, men lagene måtte gå til pause med 0-0.

Etter pause skapte Chelsea flere gode muligheter til å ta ledelsen. Blant annet traff Pedro nettveggen etter én times spill.

– Et briljant mål
I det 64. minutt dunket Pedro ballen mellom stengene.

Spanjolen fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe etter et innlegg fra Willian og heade inn 1-0-ledelse for Chelsea.

– Et briljant mål. Pedro løp 50 eller 60 meter før han fikk ballen og headet i mål, mente BBC-ekspert Andy Townsend, som kommenterte kampen.

Ti minutter senere kunne Willian punktert kampen. Men alene med Wolves' keeper misset han på nedtaket, og rotet bort gigantsjansen for Chelsea. På sidelinjen ristet Conte oppgitt på hodet etter sjansesløseriet.

Fem minutter før slutt var det Cesc Fabregas tur til å bomme grovt. Spanjolen fikk ballen i god posisjon utenfor 16-meteren. Han skjøt imidlertid like utenfor.

På tampen av kampen gjorde Diego Costa alt selv da han og ordnet 2-0-seier for Chelsea. Toppscoreren dunket ballen i lengste hjørnet, og dermed var det «game over» for Wolverhampton.

Slik startet lagene:

Wolverhampton: Ikeme; Coady, Batth (k), Hause, Doherty; Price, Saville, Costa, Edwards, Weimann; Bodvarsson.

Benken: Burgoyne, Stearman, Evans, Saiss, Ronan, Enobakhare, Wilson.

Chelsea: Begovic, Fabregas, Zouma, Ake, Hazard, Pedro, Moses, Costa, Willian, Terry (k), Chalobah.

Benken: Eduardo, Kante, Loftus-Cheek, Kenedy, Batshuayi, Cahill, Azpilicueta.