NYTT STIKK: Mourinho liker den tradisjonsrike turneringen, og mener andre utenlandske trenere tar for lett på cupen.
NYTT STIKK: Mourinho liker den tradisjonsrike turneringen, og mener andre utenlandske trenere tar for lett på cupen. Foto: Oli Scarff / AFP PHOTO.

Mourinho-stikk til Klopp: – Jeg kaster ikke bort FA-cupen

José Mourinho kommer med nytt stikk i retning Liverpool og Jürgen Klopp før Uniteds FA-cupmøte med Blackburn søndag.

Se Blackburn-Manchester United direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 17.15 søndag.

Klopp har måttet tåle kritikk etter å ha startet med svært unge lag i FA-cupen siden ankomsten til Anfield i oktober 2015.

De røde har spilt sju kamper i turneringen med tyskeren som trener, og bare vunnet to.

I tredje runde av cupen spilte Liverpool uavgjort mot Plymouth på hjemmebane. Da startet manageren med tidenes yngste mannskap.

Laget fra Merseyside vant omkampen, men ble i neste runde slått på hodet ut av Championship-laget Wolverhampton.

– Handler om holdninger
Mourinho nevner ikke Klopp ved navn, men ifølge Liverpool Echo var det liten tvil om hvem kommentarene var rettet mot.

– Kanskje vi ikke har så mange managere i England med den kulturen som vi burde. Ikke alle utenlandske mangere studerer og forstår kulturen i dette landet. Det er på grunn av holdninger. Fordi man tenker at det er lett, men det er det ikke, sier Manchester United-manageren.

– Med Chelsea tapte jeg mot et nivå tre- eller nivå fire-lag, men jeg kastet aldri turneringen bort. Jeg prøver alltid å være seriøs. Jeg liker Wembley. Jeg liker FA-cupen, forteller portugiseren.

En dårlig følelse
54-åringen forteller at han lærte sin egen «lekse» i 2004/2005-sesongen, med Chelsea, etter en kamp mot Newcastle. Da ble fokuset lagt på et Champions League-oppgjør mot Barcelona og en Ligacup-finale mot Liverpool.

– Ja, jeg kastet den vekk. Samme uke var kampene mot Barcelona og Liverpool, og i midten var FA-cupkampen mot Newcastle. Jeg risikerte for mye, innrømmer United-sjefen.

– Jeg fokuserte for mye på de to oppgjørene. Det var likevel bra, fordi vi vant mot både Barcelona og Liverpool. Men følelsen av å bortprioritere turneringen var ikke god.

Chelsea tapte kampen i åttedelsfinalen mot Newcastle, men året etter tok de seg videre mot samme lag da de møttes i kvartfinalen.

London-laget tapte for øvrig semifinalen mot Liverpool, som gikk videre og vant turneringen.